Ха-ха-ха-характерни видове смях

2
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Родителите на новородените бързо научават, че детето им може да плаче по много различни начини. Единият рев е признак за глад, другият означава, че пелените са за смяна, третият е просто зов за внимание и така нататък. Когато стане дума за различните видове смях обаче, никога не се замисляме за различните послания, които може да носи той, стига да не е толкова демоничен, че да се притесним за собствената си безопасност.

Някои психолози са на мнение, че смехът варира в зависимост от личността, но ние сме по-склонни да вярваме, че всеки човек се смее по доста повече от един начин и по-скоро адаптира стила си в зависимост от социалната ситуация, в която се намира. Неслучайно хората са с около 30% по-склонни да се хилят с глас, когато са в компания, отколкото когато са сами, независимо че стимулът за това може да е един и същ. Друго интересно наблюдение е, че само 90% от смеха ни се дължат на нещо смешно, докато останалите 10% биха могли да бъдат продиктувани от страх, смут, несигурност, нервност и какво ли още не.

В следното видео Трип Кросби и Тайлър Стантън от комедийното шоу Tripp and Tyler демонстрират едни от най-разпространените, както и някои по-екзотични видове смях. В тях ще разпознаете себе си и свои близки и никак не е невъзможно да се посмеете.