Амстердам започва изграждането на мрежа от зарядни станции за електромобили

39
Добави коментар
speeva
speeva

May 31, 2009

Миналия месец Амстердам обяви своите намерения всички автомобили, които се движат в града,  през 2040 година да бъдат електрически. Първата стъпка за реализиране на амбициозния дългогодишен план на градските власти е инсталирането на 200 зарядни станции в рамките на следващите две години. За момента това е поверено на калифорнийската компания Coulumb Technologies.

Всичко ще започне с поставянето на 45 зарядни станции, свързани в мрежа, които ще бъдат първите по рода си на Стария континент. За първите 2 години собствениците на електрически автомобили ще ползват бонус, като няма да плащат абонаментна такса.

Според експертите от общината до 2015 година ще може да бъде осигурено зареждане на 10 000 автомобила чрез мрежата от зарядни станции. Мрежата ще се управлява от компанията 365-Energy, а Nuon ще доставя електричество от ВЕИ.

Съвсем очевидно е, че Coulumb дишат във врата на Better Place, които също имат вече сключени голям брой договори за създаване на инфраструктура за EV.

По материали от: ecogeek

Био на автора: Севдалина Пеева:Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: Project Better Place, електрически автомобили

Автор: Севдалина Пеева