Незаконни къмпинги по Южното Черноморие

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

По Южното Черноморие има над 10 незаконни къмпинга, пише „Стандарт“. Според изданието къмпингуващите опъват своите палатки на нерегламентирани места, където им е удобно. Местността Иракли, заливът Вромос край Черноморец и Корал край Царево са най-известните незаконни къмпинги.

Само преди месец проверка на екоинспекцията установи, че в Иракли има 23 палатки, 7 от които на плажа, а останалите в частни имоти в гората. Според общинските наредби туристите нямат право да са извън място, обособено като къмпинг. Собствениците на крайбрежни имоти в Иракли отдавна заплашват, че ще блокират с живи вериги земите си.

„Тези хора, които вдигат бунтове и пишат жалби, не са еколози. Те са авантаджии, които са свикнали да летуват три месеца безплатно на море в чужда собственост. Елате да видите как т.нар. природозащитници си мият загорелите тигани в морето, ходят по нужда където им падне и оставят купища боклуци в гората и по пясъка. Онзи ден с един огън за малко да подпалят и гората“, разказва един от собствениците на земя край Иракли.

Освен че създават куп главоболия на общините, незаконните къмпинги крият риск и от всякакви зарази и епидемии. Причината е, че в тях няма нито тоалетни, нито течаща вода, а вмирисаните остатъци от храна обикновено се изхвърлят в морето или в гората.

Етикети:

палатки | къмпинг | незаконни къмпинги