Как алкохолът се отразява на външния вид

0
Добави коментар

Пиенето на алкохол се представя във филмите като символ на свободата и самостоятелността, а дори и като знак за статус и финансово състояние. Много от нас си мечтаят да сърбат коктейли на екзотичен плаж. Суровите факти обаче сочат, че тези фантастични коктейли могат да увредят бъбреците и черния дроб, да дехидратират тялото, да увредят зрението и да смалят мозъка ни. Алкохолът е виновен и за болести като диабет, импотенция и затлъстяване.

Освен всичко изброено обаче, алкохолът се отразява и на външния ни вид. Той може да влоши кожните проблеми и да причини розацея. Той кара фините кръвоносни съдове да се пукат и да образуват мрежа от видими червени капиляри по кожата. Псориазисът е друга кожна болест, която се влошава при употребата на алкохол.

Също така, алкохолът раздразва кръвоносните съдове в очите, поради което след употреба на повечко алкохол очите стават „кървясали“, а това не изглежда никак привлекателно. Прекалената употреба на алкохол лишава тялото от важни хранителни вещества, нужни за доброто зрение, което в крайна сметка води до цялостно влошаване на зрението.

На всичкото отгоре, поради това, че обезводнява организма, алкохолът прави косата суха и чуплива. Той може значително да намали нивата на цинк в организма, което пък води до косопад.