Най-възрастният пингвин в света стана на 36 години

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Женският пингвин Миси стана най-възрастният в света, достигайки 36 години, равняващи се на 108 човешки години.

Възрастният кралски пингвин пристигнал в природен парк Бърдленд в британския град Глочестършир, когато бил на пет години през 1982 г. и макар, че не вижда с едно око и до днес остава лидер на колонията.

Служителите в зоологическата градина нямали представа, че Миси е най-възрастният пингвин в света, докато зоопарк в Дания получил титлата за пингвин дженто, който бил с две години по-малък от нея. Сега служителите в британската зоологическа градина планират да изпратят данните й до Книгата на рекордите Гинес, за да докажат, че тя е подобрила рекорда.

Миси прекарва голяма част от времето си с партньора си от 18 години Сет, който е на 34 години и е участвала във филма от 1992 г. „Батман се завръща“.

„Датската зоологическа градина съобщи неотдавна, че смята, че пингвин дженто е най-възрастният в света, достигайки 34 години през май. Макар да не можем категорично да определим възрастта на Миси, знаем, че тя беше възрастна, когато дойде в Бърдленд, а кралските пингвини се нуждаят от пет години, за да съзреят напълно“, заяви мениджърът на зоологическата градина Саймън Блекуел.

Откриха защо пингвините не могат да летят

„Поради това тя трябва да е поне на 36 години, а може да е и значително по-възрастна. Кралските пингвини живеят до около 26 години в плен и дори по-малко в дивата природа заради хищниците и заболяванията. Когато гледате Миси, не можете да усетите напредналата й възраст, тя се държи като всички други пингвини тук“, допълни той.