Кой е вашият цвят червило? видяна 5158 коментари 0

1
Добави коментар
fruitcristal
fruitcristal

Цветът на червилото е въпрос на  лично усещане и вкус, но има няколко неща, които е хубаво да бъдат взети под внимание, за да не останете разочаровани.

Бяло русите дами е добре да се придържат към малиновите и бледоморавите нюанси. Отиват им и червила с цвят на капучино.

Златните блондинки е добре да използват коралови, прасковени и кайсиеви нюанси.

Блондинките с матова (тъмна) кожа могат да се придържат към топли прасковени, кафяви или керемидени цветове и няма да сгрешат.

Брюнетките пък – към керемидени, канелени или червени с кафеникави нюанси.

Червенокосите ще изглеждат чудесно ако използват топли керемидени, канелени или прасковено кафяви цветове.

При супер светла кожа опитайте червило с телесен или прасковен цвят. Когато трябва да изглеждате ефектно, изберете червено червило. Избягвайте тъмните шоколадови нюанси и бургундското червено, тъй като те контрастират твърде силно със светлата ви кожа.

Почти всичко ви отива на дами с тъмна кожа. Оранжевите и кораловите нюанси придават свеж и младежки вид. Избягвайте млечните или тебеширени цветове и въобще всичко с много бяло, защото контрастът с тъмната ви кожа, ще е доста стряскащ.

При натурален бронзов загар е задължително кораловото. Не си купувайте лилави и кафяви червила – в първия случай лилавото подчертава жълтеникавите нюанси на кожата ви и ще изглеждате подути, а във втория случай цветът на устните и лицето ви ще станат еднакви.

При жълт нюанс на кожата всъщност ще ви отива червило с цвят на сурово месо. Може да ви звучи отблъскващо на пръв поглед, но ако опитате няма да съжалявате. Категорично забравете за лилавото.

При розов нюанс на кожата ще смекчите външния вид с прасковени, оранжеви и керемиденочервени тонове.
 

Съобразете червилото с цвета на зъбите

Белите зъби дават най-голяма свобода при избора на червило. При по-жълтеникави зъби избирайте червилото много внимателно. В този случай не се препоръчва виолетовият цвят във всичките му нюанси, кафявият и яркочервеният. Избирайте ръждиви оттенъци, светлочервени и натуралнорозови.

Като основно правило можем да следваме – на всички жени подхождат нюансите със средна наситеност на цветовете, а много наситените краски на червилата са подходящи само за смугли и тъмнокоси.