Мода за домашни любимци

31
Добави коментар
jvasi
jvasi

Дизайнерите се преориентират във време на криза.

В Москва се състоя седмица на модата за домашни любимци (PFWR.ru), в която кучета дефилираха, облечени в шармантни тоалети от дантела, сатен, тафта.

В колекциите имаше и ваканционни модели в модерните за сезона морски мотиви със синьо и златисто, памучни тениски и панталонки, жилетки.

Деловите собственици на кучета могат да избират между шлифери и вечерни тоалети, така че домашният им любимец им да бъде облечено като тях.

Предлагат се модели както за миниатюрни кученца – йоркширски териери, пинчери, така и за по-големи техни събратя като добермани.

Организаторите на седмицата на модата предлагат и услуги за домашни любимци като маникюр, прически, масаж, физически упражнения, дресура.

В програмата има и изложби и презентации, посветени на комфорта и добрия външен вид на кучетата.

Целта на събитието е да срещне творците с потенциални клиенти, които биха закичили животинчето си с перлени колиета, панделки, гривни, мъниста и пайети.

Най-голямата гордост на дизайнерите и организаторите е модата за малки кучета, с която подчертават индивидуалността, която всяко животинче носи въпреки скромните си размери.

От 2006 г. в Ню Йорк всяка седмица ежегодно се организират модни дефилета за домашни любимци през август. За втори път тази година събитието (PetFashionWeek.com) излезе и на японския пазар, където се радва на голям успех.