Вдигнаха мерника на Стоян Мавродиев

2
Добави коментар
mignews
mignews

Лют спор за преместването или не в нова сграда на Комисията за финансов надзор с председател Стоян Мавродиев, кадър на ГЕРБ, два дни се вихри по медиите. Преди ден зам.-председателят на комисията Борислав Богоев и още двама членове на комисията излязоха с писмо, в което съобщават, че Мавродиев еднолично е избрал нова сграда за регулатора.

”Председателят си позволява да пуска писма от името на комисията, позволява си да говори от името на Комисията, без колективният орган да го е упълномощавал. Той представлява комисията, да, но представлява комисията за нейни решения”, каза той.

Богоев заяви, че той и колегите му Николай Попов и Антония Гинева не са участвали в решението за преместване на нов адрес, което ще струва допълнителни средства на комисията. Така трима души от петчленната комисия не са съгласни с решението за преместване.

”Нашето мълчание беше свързано единствено и само с авторитета на тази институция. Но вече няма накъде. Аз работя в Комисията от 1996 година, с малко прекъсване. Минал съм от най-ниското стъпало през цялата йерархия. Такова нещо никога не е имало”, каза Богоев.

Той заяви във вторник, че е сезирал компетентните органи за ревизия на комисията. По думите му регулаторът не е в състояние да работи в настоящия си състав заради едноличното управление на председателя Стоян Мавродиев.