Кога ще започнат снимките на “Джурасик парк 4”?

1
Добави коментар
embaka
embaka

В продължение на десет години не се знаеше дали от студиото Юнивърсъл Пикчърс ще дадат зелена светлина за направата на четвъртия филм от успешната поредица “Джурасик парк”. Едва през лятото на 2011-та година създателя на франчайза Стивън Спилбърг зарадва феновете като оповести, че четвъртата част със сигурност ще бъде заснета в близките няколко години.

Слуховете за желанието на Спилбърг да режисира “Джурасик парк 4” се оказаха неверни и през изминалата пролет стана ясно, че на режисьорския стол ще седне създателя на независимия хит “Безопасността не е гарантирана”, Колин Тревъроу.

Първоначалните планове на продуцентите от Юнивърсъл Пикчърс бяха снимките на четвъртата част да започнат в средата на тази година, но преди около три месеца самия Колин Тревъроу обяви, че старта на снимачния процес е бил отложен за неопределено време, тъй като подготвителната работа по проекта отнема повече време от очакваното. Работата по сценария протича в момента и по думите на Тревъроу Стивън Спилбърг “участва активно” в разработването на историята и персонажите.

До момента не се разкриваше точно кога ще започна снимките на “Джурасик парк 4”, но по време на появата си в подкаст-шоуто “Jurassic Park Forever” Колин Тревъроу заяви, че камерите на продукцията ще се завъртят през първата половина на следващата година и потвърди, че световната премиера е насрочена за лятото на 2015-та.

Освен това Тревъроу поговори и за статута на проекта:

“Видях всички тези слухове в интернет и бих ви казал да не вярвате на това, което четете. Прочетох много неща, които бяха доста конкретни и на пръв поглед изглежда, че някой се е добрал до сценария ни. Но истината е, че ние дори не разполагаме с готов сценарий и освен това нещата се променят постоянно. Затова не вярвайте на нещата, които четете в интернет.

Лично за мен е много важно да направя  филм с който феновете и Стивън Спилбърг ще се гордеят. Но от друга страна трябва да отговоря на въпроса защото точно аз работя по този проект и какво ново мога да добавя към тази вселена. Има хора, които са скептично настроени и искат да знаят защо изобщо ще правим четвърти “Джурасик парк”. Това са сериозни предизвикателства, но смятам, че имам какво да предложа. Искам филма да се хареса не само на феновете, но и на тези, които не се интересуват особено от тази поредица. Не работя по този проект заради парите и не го правя само за да имам възможността по-късно да заснема друг филм. Наистина искам да направя един готин динозавърски филм и съм голям късметлия, че мои партньори в това начинание са едни от най-големите професионалисти в кинобизнеса.” За “Джурасик парк 4” ще бъдат използвани триизмерни и IMAX камери, а бюджета, който ще бъде отделен от Юнивърсъл Пикчърс, със сигурност ще надвишава сумата от 150 милиона долара.

Кастингите за главни роли все още не са започнали и поне за момента не се знае нищо за сюжета, персонажите и новите динозаври, които ще се появят на екран.