Баскетболна топка за 13 хиляди долара

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

В чест на пре-откриването на техния огромен бутик в Бевърли Хилс, френската дизайнерска къща за свръхлуксозни продукти Hermès е създал тази топка, която ще се продава за „скромната“ сума от 12 900 щатски долара.

Топката, както можете да видите и сами, е синя, произведена е от висококачествена телешка кожа, а не от кожата на Майкъл Джордан, както предполага цената на етикета, и е шита на ръка, при което са използвани същите техники, които марката използва за ушиването на легендарната чанта на Hermès – Birkin.

Според изпълнителния директор на френската компания за САЩ – Робърт Чавес, синият цвят на топката символизира небето, океана и красивите басейни, които, събрани заедно, представляват начина на живот в Лос Анджелис и Южна Каролина.

Самата топка може да се използва за игра, тъй като е изработена от много здрава и издръжлива кожа. Направени са обаче само две такива топки, но всеки мераклия, който има желанието да пръсне болезнено висока сума пари за кожено кълбо пълно с въздух, може да си поръча баскетболна топка Hermès от ателието на марката в Париж.

Източник: HUH