Вкусна и лесна торта с крем Маскарпоне

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Приготвяне на Вкусна и лесна торта с крем Маскарпоне

За блатовете:
Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, киселото мляко и содата. След това постепенно добавете брашното с бакпулвера, какаото и ванилиите.

Тестото се разделя на две части в форми за блат. Едната част се пече на 180 градуса за около 45 мин. и другата част също се пече толкова. Едната част я разрязвате на две и другата също -получават се 4 блата, а за тортата се използват 3 блата.

За шоколадовия ганаж:
В тенджера се загрява сметаната без да изкипи. Към нея се добавя шоколадът, нарязан на парченца, за да се разтопи. След това веднага се разбърква с миксер, за да се разпредели равномерно шоколадът в сметаната.

За крема Маскарпоне
Маскарпонето и заквасената сметана се разбиват заедно и след това се добавя пудрата захар. В отделен съд се разбива сладкарската сметана и се добавя постепенно към маскарпонената смес.

Сглобяване на тортата:
В форма за торта се слага един блат и се напоява добре с шоколадовия ганаж. След това се намазва дебел слой от крема и се нареждат ред банани, нарязани на кръгчета. Отново се слага блат, напоява се добре и отново се маже с крема. Третият блат отново се напоява добре и се покрива с крем. След като изкарате от тортената форма тортата, я намазвате добре отстрани и я поръсвате с бадеми. Отгоре можете да украсите с ягоди по избор!

FacebookGoogle+TwitterPinterest 4.3 от 7 Гласа