10 от най-странните закони на планетата

29
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 31.07.2012

Най-важното правило за всеки турист, който се е запътил към нова дестинация за пръв път, е да се опита максимално добре да се информира за местните навици, порядки и правила, за законите и нормите, с които ще е длъжен да се съобразява там. Във всяка държава те са съвсем различни, а на места са толкова странни, че чак звучат смешни и абсурдни. Ето полезен списък с 10 странни закона, идващи от различни точки на планетата.

1. Според британския закон за данъчно облекчение от 2006 г. е противозаконно да не кажете на данъчния инспектор нещо, което не искате той да знае, въпреки че можете да не му казвате неща, които нямате нищо против той да знае.

2. В страната кръстница на целувките с език – Франция, именно френската целувка е строго забранена в държавните железници – както във влаковете, така и на гарите.

3. Във Великобритания човек, който изпитва остра нужда да уринира на публично място, може да стори това, само ако се цели в задното колело на превозното си средство и с дясната си ръка се държи за него.

4. В Булдър, Колорадо (САЩ), е незаконно да убиеш птица в града или да “притежаваш” домашно животно. Според нормативните актове гражданите на Булдър са само “гледачи на домашните животни”.

5. В щата Върмонт, САЩ, жените трябва да искат писмено разрешение от съпруга си, за да си сложат изкуствени зъбни протези.

6. Ако си пуснете порно в хотелска стая в Израел и ви хванат, ви чакат до три години затвор.

7. В Ню Джърси, САЩ могат да арестуват всеки, който мляска в ресторант.

8. В щата Илинойс, САЩ, е задължително да носите поне един долар в джоба си. В противен случай рискуваме да ви сметнат за просяци и да ви вкарат в ареста.

9. В град Пенсакола, във Флорида (САЩ), всяка жена, загинала заради невнимателно използване на електрически уреди в банята, трябва да бъде глобена със 100 долара.

10. В Швейцария е забранено да се пуска водата в тоалетната чиния след 22 часа.

Коментари

коментар(а)