Френска елегантност, ярки цветове и функционални идеи в малко жилище

14
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Френска елегантност, ярки цветове и функционални идеи в малко жилище

26.08.2013 г.

Интериорът на този апартамент е дело на френски дизайнери, които комбинирайки функционалност, стил и елегантно разположение на мебелите, успяват да създадат един модерен и изключително привлекателен дизайн, очароващ със своята красота, комфорт и уют.

Въпреки малката си площ, апартаментът изглежда наистина просторен и разполага с всички необходими помещения за едно жилище. Стените, подовете и таваните в апартамента са изцяло бели – по този начин пространството визуално се разширява и се създава перфектен фон за ярките акценти в обзавеждането, които внасят стил и индивидуалност в интериора.

Всекидневните пространства са разположени в едно помещение, като отделните зони са дефинирани както териториално, така и цветово. Например, в зоната на кухнята и трапезарията преобладават червеният и белият цвят, а във всекидневната – белият и сивият, в комбинация с дребни акценти в червено. Интериорните пространства са светли и приветливи, а усещането за домашен уют лъха от всяко кътче. Меките килими, декоративните възглавнички и атрактивните произведения на изкуството придават характер и индивидуалност на изчистения модерен стил.

Лъскавите червени кухненски шкафове пасват перфектно на модерния стил на жилището и на домакинските електроуреди от неръждаема стомана. Всички кухненски уреди са вградени в шкафовете, запазвайки по този начин минималистичния и изчистен вид на помещението. Нисък плот разделя кухненската зона от зоната на трапезарията, осигурявайки в същото време допълнително работно пространство за малката кухня. Белият цвят и мебелите с олекотена конструкция създават усещане за простор, а ярките акценти подчертават стила и внасят уют в помещението. Зоната на трапезарията е отделена визуално с помощта на червен килим.

В спалнята преобладават неутралните цветове, съчетани с акценти в зелено, при интериорния текстил. Помещението е семпло, но функционално, обзаведено с голямо легло, малко нощно шкафче, както и два гардероба, разположени един срещу друг в зоната до прозореца.

Двата гардероба, елегантният стол, поставен между тях, и ефирните завеси в неутрален цвят оформят зона, наподобяваща луксозно гардеробно помещение.

Малката, но много уютна, баня побира в себе си мивка, тоалетна и вана, и дори разполага с малко прозорче, през което влиза голямо количество естествена слънчева светлина. Поради липсата на достатъчно пространство банята е снабдена с плъзгаща се врата, която значително улеснява достъпа до помещението.

Разположението на стаите в апартамента е максимално функционално, за да се осигури комфорт и уют на обитателите на жилището. Този апартамент е поредният пример за това, как функционалният дизайн може да направи чудеса дори и в изключително малки жилища.

Източник: lushome.com
Посещения: 1728