Пълнен хляб

17
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Хлябът съдържа пълния спектър от необходимите за човека хранителни вещества. У нас той се радва на голямо уважение, като според статистиката консумираме повече в сравнение с останалите   европейски страни. Много диетолози не виждат нищо лошо в това, защото различните видове хляб ни доставят куп полезни минерални вещества, витамини В1, В2, РР и С, желязо, калций. Хлябът с трици намалява риска от сърдечносъдови заболявания и предпазва от задържане на течностите в организма, този без белтъчини се препоръчва на хора с бъбречни заболявания, а за хипертониците се предлагат разновидности с намалено съдържание на сол. Хлябът от едро смляно брашно предотвратява появата на гастрит и язва.

Рецептата е от конкурса „Готви, снимай и спечели… с Вкуси ме“

Необходими продукти: За тестото: 1/2 кубче мая 1 с.л. захар 2 ч.л. сол 300 мл топло мляко 3 с.л. олио 3 с.л. заквасена сметана около 500-600 г брашно За плънката: 200 г пушено свинско месо (слайс) 100 г спанак 5 сварени яйца 100-150 г кашкавал

Начин на приготвяне: От изброените продукти се замесва меко тесто. Оставя се за 30-40 минути да втаса. Разточва се на правоъгълна кора и в средата се нарежда пушеното месо (слайс) и сварените яйца, а отгоре се поставят накъсаните листа спанак и накрая се настъргва обилно с кашкавала. Крайщата на кората се нарязват на ленти и се загъват последователно над плънката. Поставя се в намаслена тава,маже се с разбит с малко прясно мляко жълтък. Поръсва се със сусам и се пече на 180-200 градуса, до готовност.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It