6 факта за пениса, които може би не сте знаели

1
Добави коментар
mayaiv
mayaiv

Секс, пенис, вагина, еротика… все непресъхващи теми за разговор и писане. Хората и техните взаимоотношения са много важни за ежедневната комуникация, затова ще ви дадем нова тема за размисъл – някои не толкова известни факти за „мъжкото достойнство“.

Промени по време на еволюцията
В миналото мъжкият полов орган е изглеждал доста страшно. В някои периоди от еволюцията този орган е имал бодли. Прадедите ни са се разделили с бодливата структура преди 700 хиляди години, пише в изследване от 2010. Учените не са сигурни за функцията на бодлите, но предполагат че наличието им е било свързано с безразборния секс и че така по-бързо се е достигало до ерекция.
По време на еволюцията се е изгубила и костта в мъжкия репродуктивен орган – бакулум. Повечето маймуни и сега имат тази кост, но съвременните мъже могат да разчитат само на притока на кръв за втвърдяване на пениса.

Размерът е важен
Стане ли въпрос за пенис, размерът е важен, поне според по-голямата част от нежния пол. Жените, които по-често изживяват вагинален оргазъм, казват че достигат до върха по-лесно, ако мъжът има по-голям пенис, пише в изследване от 2012. Въпреки че не е напълно разяснено защо, смята се че по-дългият пенис стимулира по-добре вагината и цервикса (шийката на матката).

Два пениса?!
Много рядко, но е възможно мъж да се роди с два пениса. Това състояние в медицината се нарича дифалос аномалия. За съжаление, не означава и двойно удоволствие. Мъжете с два пениса трябва да се оперират, за да може органът им да бъде функционален.

Постоянна ерекция
Състоянието, което води до честа поява на ерекция, се нарича приапизъм. Нежеланата ерекция може да трае с часове и предизвиква неприятни болки.

Среден размер
Средната дължина на еректирал пенис е 14 см, сочат резултати от последното изследване на 1661 мъже през 2013 година и публикувани в списание Sexual Medicine. В изследването размерите са варирали от 4 до 26 см. Разликите идват от начина, по който е постигната ерекцията. Тези, които са си мерили пенисите след орален или нормален секс, са били с по-голяма дължина от онези, които са постигали ерекция, благодарение на въображението си. Също така, цигарите водят до намаляване на притока на кръв и оттам с до 1 см по-малка дължина.

Акция по време на сън
Пенисът може да бъде активен и през нощта, макар и да е използван по предназначение през деня. Повечето мъже по време на сън имат от 3 до 5 ерекции, независимо дали са сънували баба си или някоя порнозвезда. Тази нощна активност е полезна и поддържа мъжете в сексуална форма. Половите органи, които не постигат тази редовна активност, рискуват загуба на еластичност и размер. Затова докторите винаги питат своите пациенти с проблеми дали имат нощна ерекция. Ако имат такава, няма място за притеснение.

© Любопитно