Правете упражнения с фитнес топка за красиво тяло!

14
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Правете упражнения с фитнес топка за красиво тяло!

Фитнес топките са уреди за упражняване, които могат да ви помогнат да укрепите мускулите си и тялото ви да изглежда перфектно!

Упражненията, които ще ви предложим са лесни, включват малко баланс, от който се стабилизират мускулите. Снимките онагледяват позите, които се правят с фитнес топката.

Започнете със сядане върху топката, за да свикнете да балансирате тялото си. Упражненията трябва да се правят на подплатена подложка, която смекчава падането, докато свикнете.
Както сте седнали на топката стягайте мускулите на корема и гърба и се старайте да седите стабилно.
Няколко упражнения направете като поставите фитнес топката между гърба си и стената. Застанете в изправено положение и събрани крака, като се облегнете на топката. След това бавно сгънете коленете, докато стигнете почти седнало положение. Задръжте позата за няколко секунди и бавно се върнете в изправено положение. След това повторете упражнението, като започнете с изправено положение и разкрачени крака. Всяко упражнение трябва да се повтаря по няколко пъти, но първоначално правете само по веднъж, за да не си докарате мускулна треска.
Легнете по гръб и поставете краката си на топката със сгънати колене. Ръцете изпънати на пода и придърпайте топката възможно най-близко към вас, като повдигате таза и стабилизирате тялото си. Задръжте позицията за 10 секунди и след това бавно търкаляйте топката назад към основно положение. Ако е необходимо почивайте повече от 20 секунди между упражненията и пак повторете. Целта е да се достигнат поне 4 повторения.
Застанете в „кучешка поза” и поставете топката под краката си, като ги раздалечите един от друг. Изпънете краката назад като едновременно с това търкаляте топката. Задръжте няколко секунди и пак придърпайте топката към вас.

Сигурно сме ви го казвали, но да повторим пак – когато започвате гимнастика и не сте спортували доста време началната тренировка е максимум 10 минути. Така 3 дни, след това увеличавате на 15 минути за още три дни и така увеличавате с по 5 минути през 3 дни, докато достигнете до 30 минути 3 пъти седмично. Увеличаването става, като започнете упражненията по веднъж, после по два пъти и накрая до 4 пъти.