Модни тенденции есен/зима 2013-14

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Какви попълнения да очаква гардеробът ви за сезон есен/зима 2013-14? Какво решиха дизайнерите – кои тенденции напускат модния подиум и кои имат честта да се завърнат на него? Вижте топ тенденциите в модата за есен/зима 2013-14!

Модни тенденции есен/зима 2013-14

Какво да очаквате от тенденции есен/зима 2013-14?

Разнообразен – така може да опишем новият моден сезон. Есен/зима 2013-14 се лута в крайностите – от строгия и делови стил, през модата на най-лудите колежански години до нежна феерия от дантела и цветя. На практика има от всичко, като всеки дизайнер поставя и собствен акцент за модния сезон.

От Viktor&Rolf припомнят ефекта на кръпките, Versace обръщат специално внимание на лака, Dsquared2 отправя поглед към модата от 40-те и 50-те години на миналия век, а Moschino ни праща на разходка до Ирландия, за да се порадваме на карето. На мода остават саката с пеплум, но все по-рядко виждаме тази тенденция при роклите. И въпреки че идва зима, нищо не пречи на дамите да покажат малко плът – тук на помощ идват късите поли и моделите с цепка, както и блузите от прозрачни материи.

Ето кои са най-актуалните модни тенденции за есен/зима 2013-14:

Мода с дълъг косъм

Очаква ни топла и много пухкава зима, облечена в меки кожени палта с дълъг косъм. Тенденцията едва ли ще се понрави на природозащитниците, но е факт – на модните дефилета на всички големи дизайнери се разхождат модели на кожени палта до кръста и дългокосмести наметки, които изглеждат аристократично и са класика за студените дни.

Мода с дълъг косъм от Roberto Cavalli, Emilio Pucci, Lanvin

Привърженици на модата с дълъг косъм са Balenciaga, Blumarine, Carolina Hererra, Elie Saab, Emilio Pucci, Diane von Furstenberg, Giambattista Valli, Lanvin, Marc Jacobs, Roberto Cavalli, Versace, Valentino.