10-те най-популярни туристически дестинации на Френската Ривиера

5
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Нека бъде лято! Нека бъде на Лазурния бряг във Франция! Едно от най-приятните и най-магнетични места със здравословен климат в света. Смята се, че е въпрос на престиж да прекараш почивката си на луксозна яхта, близо до живописните средиземноморски брегове на Френската Ривиера, простиращи се от Тулон до Мантон. Ето още 10 причини, които със сигурност ще ви отведат там.

1. Антиб

Това място ще ви вдъхнови и ще остане завинаги в сърцата ви. Намира се между Кан и Ница, притежава едно от най-луксозните и големи яхтени пристанища в Европа, а плажната му ивица е 25 км. Направете си разходка из старият град, сред красивите криволичещи улици и малки площади. Посетете музея на Пикасо и археологическия музей. Ако сте почитател на абсента, прекарайте една вечер в заведението, в което се сервират десетки видове от напитката. А след това се потопете в нощта и се забавлявайте из баровете в Жуан ле Пин.

2. Монако

Макар политически и икономически да е отделна държава, чисто географски Монако е част от Френската Ривиера. Насладете се на разходка из стария квартал на града-държава. Вижте катедралата и местния парламент. Снимайте се пред Двореца на принца – оттам се отваря прекрасна гледка към другите квартали. Разгледайте Океанографския музей. След това се смесете с лукса около Гранд Казино в Монте Карло. Приятна архитектура, скъпи коли, шикозни тоалети… Ако искате обаче да влезете вътре, ще трябва да приготвите определената сума, според залата която сте избрали и да спазите съответния дрескод. Ако сте ценител на изобразителното изкуство може да посетите и галерията Марлбъроу. Входът е свободен.

3. Ница

Невероятна комбинация от брегова ивица, малки площади, където да поседнете, и известни музеи и катедрали. Насладете се на бароковата катедрала, Центъра за модерно изкуство, музея на Матис и най-голямата зимна градина в света.

4. Кан

Изключително класно място, изпълнено с магазини, хотели и ресторанти. Всяка година погледите са привлечени към него през месец май, когато се провежда престижният филмов фестивал “Златната Палма”.

5. Сен Тропе

Място за почивка и забавление на богатите, градът привлича с неповторимата си атмосфера и хармонията между старинни сгради и модни бутици, шикозни ресторанти и модерен начин на живот. Тук са снимани шестте кинокомедии с Луи Дьо Фюнес за легендарните местни полицаи.

6. Ментон

Наричан още “Перлата на Франция”, градът е популярен с красивите си градините и лимонови горички. Намира се близо до границата с Италия.

7. Марсилия

Вторият по големина град във Франция. За най-голяма забележителност се смята базиликата Нотр Дам дьо ла Гард, намираща се на хълм над града, на чиято камбанария има голяма позлатена статуя на Дева Мария. Също така не пропускайте Замъкът Иф, вдъхновил Ал. Дюма за “Граф Монте Кристо”, и Крепостите Сен Жан и Сен Никола.

8. Грас

Световната столица на парфюмите. Намира се 300-400 метра надморска височина и се радва на свеж климат през цялата година. Бихте могли да се разходите из някоя от фабриките за парфюми. Те са отворени за посетители целогодишно, а входът е безплатен.

9. Ез

Извисява се на 400 м над кобалтово синьото Средиземно море. Изключителна гледка. Стръмните лъкатушещи алеи и нагиздени с цветя павирани пасажи са работно място за занаятчии и продавачи на антикварни предмети, угаждащи на туристите. Екзотичната градина в Ез (Jardin Exotique) се гордее с изключителна сбирка от кактуси.

10. Тулон

Тук можете да се насладите на типичните за тази част на Франция живописна природа, тесни улички с приятни ресторантчета и прекрасна марина.

Напред науката е слънце! Забранено за Бай Ганьо, опасно за мишоци.

Коментари

коментар(а)

Подобни: море, Франция