Еволюцията на SEO [инфографика]

2
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

В днешно време SEO (Search Engine Optimization) е една от най-често споменаваните абревиатури, когато заговорим за дигитален маркетинг и реклама. За незапознатите читатели на SocialEvo.Net SEO представлява технология за предвижване на информационните ресурси в интернет пространството, популяризиране на сайт и увеличаване на продажбите онлайн. Тази технология се базира на правилно задаване на ключови думи и фрази, по които търсещите могат да попаднат на конкретен сайт. Полезна инфографика в сайта на Business 2 Community ни показва еволюцията на SEO през последното десетилетие. 

Ето и накратко част от най-важните моменти в развитието на SEO:

Февруари 2003 – Google решава да въведе “Hilltop” алгортитъм, който да намира заявки от най-авторитетните сайтове.   Август 2005 – Google въвежда патент „Agent Rank” (по-късно наречен Author Rank), който се явява метод за отчитане на съдържание, авторство към електронните подписи, притежавани от създателите на това съдържание. Декемрви 2010 – Google и Bing допускат използването на социалните сигнали. Февруари 2011 – Google започва своя Panda update, чиято цел е да засича лошо написаното съдържание. Юни 2011 – Дадено е началото на социалната мрежа Google+. Април 2012 – Google  въвежда Penguin update, който е фокусиран върху качеството на препратките, а не броя на хипервръзките към даден сайт.

 

През май 2013 ви информирахме, че новият Penguin 2,0 2013 от Google е вече тук, а за него може да прочетете най-важните и най-полезни неща в тази статия на нашия колега Тихомир.

Читатели на SocialEvo.Net, как си представяте бъдещето на SEO? Накъде ще се развива според вас тази индустрия?

изображение: appsoftdevelopment.com

Теми: BingGoogle PandaGoogle PenguinGoogle Penguin 2.0Google+seo

Facebook

Google+

Twitter

Меломан.
Football nerd.
Social geek.
Scene Boy – обичам музиката на живо.
И други определения съм чувал за мен, но те не са важни 🙂
Старая се да живея екологично и да мисля положително. Обичам да чета и да пиша разкази. Това е май засега.