Сол и захар за козметични процедури

1
Добави коментар
svettonchev
svettonchev

прегледана 411 пъти | добавена на 03.09.2013 г.

Захарта е вредна за зъбите и фигурата – това е факт. Но за кожата захарта е полезна! Прекомерната консумация на сол предизвиква подуване, но солта се използва локално за премахване на тези отоци. Нека не се отказваме заради вредностите!

Вече е време, за да промените навиците си, ограничете захарта и солта в диетата си, и използвайте тези продукти във ваната – така че от тях да се възползва тялото. Захар и сол по силата на нещо, което е трудно да се постигне в козметика: подобряват цвета на кожата, повишават регенерацията и кръвообращението, укрепват ноктите, облекчават подуването, премахват целулита, отървават от нежеланото окосмяване, и … килограмите. Ако не вярвате?

Проверете го.

Кафявата захар е по-малко разтворима във вода, така че е идеална за пилинг. Полезно е, че съдържа различни елементи за кожата: калций, желязо, магнезий, фосфор, цинк, витамин В6, овлажнява кожата и стимулира регенерацията.

Морската сол добре извлича излишната течност от тъканите, намалява появата на целулит, укрепва ноктите. Съдържащите се минерали в солта оказват благоприятен ефект не само на външния вид на кожата, но също така намаляват тревожността, облекчават стреса и пр.

Вана с вкус

Днес в магазините можете да откриете много разновидности на захар за вана, но такава захар можете да си направите сами. Много полезена вана, в която се добавят 5 супени лъжици мляко на прах, 5 супени лъжици кафява захар и 5 капки масло от сладък портокал. Ако сте алергични към портокалово масло, опитайте да добавите мед или ванилия. Тази вана не само добре овлажнява и стяга кожата, но и доставя истинско удоволствие, и попречва на желанието да се яде допълнително десерт.

Вана със сол тонизира кожата и помага да отслабнете поради дренаж ефекта. Разбира се, да се разчита на магията не е необходимо, но няколко килограма на месец, да се загубят е съвсем реално. Смесете 300 г сол и 200 грама сода във вода с 36-37 градуса, вземете вана не повече от 10 минути, 3-4 пъти седмично. След процедурата не е необходимо да си вземате душ, изсушете с хавлиена кърпа, а увити с одеяло е добре да лежите половин час.

Преди приемането на сладка и солена вана, подгответе кожата си,  вземете душ и използвайте една от тези рецепти:

Солена рецепта: 1 чаша морска сол

3 супени лъжици зехтин

3 капки лавандулово масло и масло от розмарин

Всички компоненти се смесват и се оставят за 10 минути. По време на душ, масажирайте кожата с така приготвената смес. Започнете с краката си, обърнете специално внимание на стъпалата на краката, масажирайте нагоре към коленете, които трябва да масажирате внимателно.  Тази смес също е добро средство за ексфолиране на кожата на лактите, особено при загрубяла кожа. След тази процедура, трябва да се прилага подхранващ крем за краката, коленете и лактите.

Сладка рецепта: 6 супени лъжици кафява захар

3 супени лъжици сода за хляб

3 супени лъжици масло от кайсиеви ядки

3 капки розово масло

Смесете маслото, а след това добавете захарта и содата, разбърквате и се оставяте за 10 минути. Този пилинг може да се прилага не само за почистване на кожата на тялото, но и за лицето и ръцете. Овлажнява и подобрява тонуса на кожата.

Друга почистващата рецепта със захар, която може да се използва често :

2 супени лъжици какаово масло

5 супени лъжици кафява захар

1 супена лъжица мед

5 капки витамин Е

Разтопете какаовото масло, смесете останалите съставки заедно, а след това добавете към разтопеното масло. Това може да се съхранява в хладилник в продължение на 10 дни.

Депилация под душа Провеждане депилация след баня е много разумно, защото затоплената  кожа не е толкова чувствителен към болка. Захарта помага за премахване на нежеланото окосмяване по краката и ръцете. Ето една проста рецепта за карамел паста за епилация:  изсипва се в тенджерата 250 грама захар, добавят се 2 супени лъжици вода и 2 супени лъжици лимонов сок, разбърква се и се вари на слаб огън за 20-30 минути. По време на приготвяне на сместа да се бърка непрекъснато. След готовност, оставете да се охлади (можете през това време да се изкъпите) и след това от получения карамел  започнете кола маска: намазвате по протежение на разтежа на косъма, а след това рязко срещу растежа издърпвате, за да премахнете от кожата. Процедурата се прави, докато се отстрани цялото нежелано окосмяване. Захарната кола маска е много популярна в арабския свят, но и днес, тази процедура може да се извърши в салони за красота в европейски страни, и нейният успех е лесно да се обясни: изгаряне невъзможно, невъзможна е алергия, минимална болка и минимални парични разходи.

Етикети

сол, захар, диета, хранене, козметика,