10-те най-глупави престъпления в САЩ

24
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 06.08.2012

Дребни кражби или детайлно изпипани обири, банкови измами или нападения над хора, отнемане на самоличност или дори на човешки живот… Така звучат най-често използваните изрази в полицейските сводки и криминалната хроника на световните новинарски емисии. Извършителите на някои от престъпленията и техните подбуди биват разкрити за часове. Други остават пълна мистерия и приключват жизнения си път в архивите на “студените досиета”, скривайки истината от любопитните очи на обществото. Има противозаконни постъпки обаче, които ще се помнят дълго, като най-глупавите престъпления в света. Ето 10-те лидери в класацията на САЩ. 

10. В Янктън , Северна Дакота, жена е арестувана, докато присъствала на сбирка на бойскаутите, в която участвал доведеният и син. На събитието се провеждала демонстрация на куче-търсач на наркотици. След като кучето се разходило из публиката, се приближило до дамата, подушило дамската й чанта и започнало да лае. Полицаите открили торбичка с марихуана вътре.

9. В Колорадо Спрингс млад мъж влязъл в малък квартален магазин с пушка в ръка и поискал всички пари от касата. Докато взимал торбата с плячката си, крадецът мярнал бутилка уиски и поискал и тя да му бъде дадена. Тук обаче отговорът на касиера бил категорично “Не!” с мотива “Защото не съм сигурен, че имате навършени 21 години”. Последвал кратък спор за точната възраст на обирджията, а в защита на истината той извадил портфейла си и подал на продавача шофьорската си книжка. След като се убедил в навършените 21 години касиерът му връчил бутилката скоч. Крадецът грабнал торбата и побегнал навън, а магазинерът спокойно се обадил в полицията и издиктувал трите имена и адреса на обирджията. Арестували го 2 часа по-късно – мъртво пиян в собствения му дом.

8. Жена обявила луксозната си кола за открадната. Докато описвала марката, модела и отличителните белези на автомобила, споменала, че в него има мобилен телефон и продиктувала номера му. Полицаят, работещ по случая, позвънил на номера и за изненада отсреща му вдигнали. Той се представил за купувач, който в момента чете обява в местния вестник. Уговорил си среща с крадеца да купи колата и когато той се явил на уреченото място, бил моментално арестуван.

7. Млад мъж от Сан Франциско влязъл в клон на Bank of America с намерение да го обере. Седнал на една от пейките и на бланка на банката, с множество правописни грешки, написал: “Това е обир, сложете всички пари в тази торба.” Наредил се на опашката и зачакал. Изведнъж обаче изпитал силно притеснение, че някой може би го е видял, докато пише бележката и взел категоричното решение да смени банката. Излязъл от Bank of America, пресякъл улицата и влязъл в Wells Fargo. Наредил се на опашката и когато дошъл неговият ред, подал бележката на касиерката. Тя първо се възмутила на правописните грешки, след което спокойно му обяснила, че не може да изпълни желанието му, тъй като то е написано върху бланка на Bank of America. Предложила му и две опции – или да напише нова бележка на бланка на Wells Fargo, или да се върне в Bank of America. Разочарован крадецът излязъл от офиса и се върнал обратно в Bank of America. През това време касиерката се обадила в полицията и на опашката в банката “обирджията” бил арестуван.

6. Моторист бил засечен от радар за превишена скорост. Скоро след това получил глоба по пощата на стойност 50 долара, а квитанцията била придружена със снимка на нарушението. Вместо да плати наказанието си обаче, той върнал в отговор до полицейското управление снимка на 50-доларова банкнота. На следващата седмица получил ново писмо от полицията. В плика имало… снимка на белезници. Още на следващия ден мотористът платил глобата си.

5. По време на дело за притежание за наркотици в Понтак, Мичиган, подсъдимият Кристофър Янсел, твърдял, че арестът му е невалиден, защото е претърсен без заповед. Прокурорът обаче го контрирал, че заповед не е нужна, тъй като издутината на якето му изглеждала така, сякаш той носи огнестрелно оръжие. “Глупости”, възразил обвиняемият. И тъй като Кристофър бил със същото яке, като в деня на ареста, той го свалил и го подал на съдията. Правозащитникът го поел, опипал подутината, бръкнал в джоба и вътре намерил… пакетче кокаин. Смял се толкова силно, че се наложило да вземат 5 минути прекъсване, за да успее да се съвземе.

4. В Оклахома сити Денис Нютън бил в съда по обвинение във въоръжен грабеж на магазин. Всичко вървяло добре, докато управителят на магазина не започнал да дава показания срещу него. Изведнъж Денис скочил от мястото си и се разкрещял “трябваше да ти пръсна главата”. Секунди по-късно, осъзнавайки собствената си глупост, той добавил “ако бях извършил обира”, но вече било твърде късно. На журито отнело 20 минути да го осъди на максималната 30-годишна присъда.

3. Двадесет и една годишният Гайтлан от Детройт минавал покрай два патрула, които били спрели и разяснявали на децата от квартала как работи оборудването на полицейската кола. Гайтлан се заинтригувал и задал въпрос, а един от служителите на реда го помолил да се легитимира с някакъв личен документ. Младежът подал шофьорската си книжка, полицаят въвел номера й в системата и още в същия момент станало ясно, че Гайтлан е издирван за въоръжен грабеж, извършен преди 2 години. Арестували го и го изпратили в затвора в Сейнт Луис.

2. Двама обирджии от Мичигън влезли в музикален магазин, размахвайки пистолети. Първият извикал: “никой да не мърда”. В този момент обаче неговият съучастник направил рязко движение, първият бандит се обърнал и го застрелял.

1. В град Шарлот, Нова Каролина, адвокат си поръчва кутия пури (24 броя) – много рядък вид и много скъпи (15 000 долара кутията). След като доставката пристига, той побързал да ги застрахова, като полицата била срещу кражба и всякакъв вид природни бедствия, включително пожар. За около месец адвокатът изпушил пурите и завел иск срещу застрахователната компания. В него той обяснил, че пурите били безвъзвратно загубени “в серия от малки пожари” и настоял застрахователят да му изплати загубите. Компанията естествено отказала, основавайки се на очевидните причини, че клиентът им сам е изконсумирал пурите си и то по възможно най-популярния начин – изпушил ги е. Въпреки това адвокатът успял да докаже твърдението си и спечелил делото! Вместо да губи време и пари в дълги процедури по обжалване обаче, застрахователната компания приема решението на съда и изплаща на адвоката 15 000 долара, за да покрие “загубата” на неговите толкова ценни пури. След като адвокатът осребрява чека, застрахователната компания пуска оплакване срещу него в полицията. Обвиняват го в причиняването на 24 пожара. Арестуват го! В съда, застрахователната компания вади на показ застрахователната полица и адвокатското свидетелство от предишното дело. Адвокатът бил обявен за виновен за причиняването на 24 умишлени пожара на застраховано имущество. Съдът му определил наказание от 24 месеца затвор и 24 000 долара глоба.

Коментари

коментар(а)