Лекарство срещу безплодие: Смокини в зехтин

1
Добави коментар
pepihappy
pepihappy

Смокините съдържат калций, мед, калий, манган, желязо, цинк.

 
Зехтинът със смокини е чудна комбинация от аптеката на природата срещу безплодие

Смокините със  зехтин представляват народно лекарство, отдавна известно главно в крайбрежните региони.

Опитът показва, че комбинацията от смокини и зехтин помага при лечението главно на: безплодие, хемороиди, чревни заболявания, анемия, запек, висок холестерол, бронхит, астма.

Смокини  в зехтин са най-добрият лек за бактериите в стомаха

Като цяло, смокинята  е много лековита в комбинация със зехтин за различни стомашни заболявания.

Подготовка на лекарството от смокини в зехтин:

В един  литър  зехтин в стъклен буркан се потапят 40 сухи смокини. Оставя се да престои 40 дни. След това, всеки ден  ядем по една смокиня преди всяко хранене.

Ако не можете по този начин да ядете смокините, тогава пийте по една супена лъжица зехтин и след това яжте по една суха смокиня. Това има същия ефект.

Тази рецепта е безопасна  и облекчава симптомите, докато окончателно не се отстранят. Сушените  смокини съдържат много повече енергия, белтъчини, мазнини, захари и минерали от свежите плодове. Не забравяйте да ги съхранявате на хладно и тъмно място.

Сушените смокини са  източник на калций, мед, калий, манган, желязо, селен и цинк

В 100 gr сушени смокини има 640 mg калий, калций 162 mg, 2,03 mg желязо. Калият е важен компонент на клетката и телесните течности, който помага за контрол на сърдечнния пулс и кръвното налягане. Медта е от съществено значение за производството на червени кръвни телца. Желязото е необходимо за образуването на червени кръвни телца в кръвта.

Зехтинът съдържа мононенаситени мазнини – здравословен вид мазнини, които могат да намалят риска от сърдечни заболявания и води до намаляване на общия лош холестерол в кръвта.

Зехтинът съдържа витамини А, D, К и Е, които подпомагат организма да се бори срещу свободните радикали и окисляването на клетките

loading…