Перлата в короната на Куба – Варадеро – тема за Куба – Idi.bg

11
Добави коментар
tao
tao

Във Варадеро ще откриете безброй плажове с бял пясък, палми, които се поклащат от вятъра, топъл тюркоазен океан и колиба, на която е изписано вашето име.

Варадеро е най-подходящ за тези, които искат да си починат и да се насладят на слънцето, а също и да се възползват от услугите на хотели all inclusive. Тази страхотна дестинация с прекрасни плажове е предпочитано място за отдих за семейства с деца, влюбени двойки, младоженци и приятелски компании. Никак не е учудващо, че на испански името на града означава „почивам си“.

Най-известният курортен град на Куба е разположен на дългия и тесен полуостров Икакос и на практика представлява остров, разположен на северозападния бряг на Куба. Ако продължите на север, ще стигнете до Флорида, а на 140 км източно от Варадеро (или на около два часа път с кола) е столицата Хавана.

Варадеро е с дължина от 20 км и с ширина само от един километър. Тук има изключително много големи хотели, повечето от които работят на базата на all inclusive. Градът е равнинен, а растителността включва бодливи храсти, палми и гъсто растящи мангрови дървета, зад които в далечината се вижда огряното от слънце море. На юг се намира заливът „Карденас“, а на север – Мексиканският залив с всичките си курорти. По цялата дължина на града преминава голямо шосе. Курортите са струпани в източната част и колкото по на изток вървите, толкова по-луксозни стават те. На запад пък е разположена същинската част на града.

Куба, която се състои от едноименния остров и няколко малки архипелага, е известна с перфектните си плажове и Варадеро се смята за перлата в нейната корона. Той е популярна туристическа дестинация още от 70-те години на XIX в.

Днес Варадеро е малък и изключително спокоен курортен град с бляскаво минало. Преди Кубинската революция (1953-1959), тук често са почивали холивудски актриси и популярни посетители на казината. Ал Капоне дори е имал къща тук, която днес е превърната в ресторант.

Любителите на спорта е добре да знаят, че единственото голф игрище на територията на Куба, което е с 18 дупки, се намира именно във Варадеро. Съвсем наблизо е и град Матанзас, където афро-кубинската музика и танци създават вълшебна атмосфера. Тук се предлагат и многобройни атракции за всеки вкус: гмуркания с цел разглеждане на потънали кораби, наблюдение на птици, риболов, водни спортове. На юг пък има огромна блатиста местност, пълна с крокодили.

От Варадеро много лесно се стига до Хавана, така че можете да отидете на екскурзия до столицата и да се запознаете с автентичната кубинска култура. Ако пък не ви се обикаля, просто се излегнете на някой плаж и се наслаждавайте на слънцето и морето.

Едно е сигурно – екзотиката и очарованието на Варадеро няма да ви оставят безучастни, а пътуването до там със сигурност си заслужава.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 1201 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност