Продажбите на дребно в Еврозоната нагоре с 0.1% през юли

1
Добави коментар
Vel4eva
Vel4eva

Продажбите на дребно в Еврозоната са нараснали по-слабо от очакваното през юли, докато за предходния месец цифрата бе преразгледана надолу, според официалните данни в сряда.
В доклад, Евростат каза, че продажбите на дребно са нараснали със сезонно изгладените 0.1% през юли, което е под очакванията за 0.5% увеличение.
Продажбите на дребно за юни бяха ревизирани надолу до 0.7% спад от по-рано докладваното намаление с 0.5%.
На годишна година, продажбите на дребно в Еврозоната са спаднали с 1.3% през юли, в сравнение с очакванията за 0.3% спад, след като се понижиха с 1.1% през юни.
След излизането на данните, еврото беше почти без промяна спрямо американския долар, като EUR/USD отново спадна до 1.3168.
В същото време, брутният вътрешен продукт е нараснал с 0.3 на сто от предходните три месеца, в съответствие с оценката на 14-ти август, каза статистическата служба на Европейския съюз в Люксембург. Спрямо година по-рано, икономиката се е свила с ревизираните 0.5 на сто. Европейската централна банка прогнозира свиване с 0.6 на сто през тази година преди региона да се върне към растеж през 2014 година.
 
 
Стани наш фен във Facebook