Какво всъщност означава да се храним здравословно?

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Знаем какво е полезно да се хапва за закуска, наясно сме как трябва да започва всяка сутрин, за да сме жизнени и енергични през целия ден, но малък процент от нас всъщност се придържат именно към здравословната закуска.

Какво означава здравословна закуска или изобщо здравословно хранене. Някои ще се помислят, че става дума за непрекъснати лишения, ядене на сурови картофи или други безумни асоциации. Не, организмът има нужда както от зеленчуци и плодове, които са в основата на здравословното хранене, така и от пърженото, сладкото и газираното. Всичко това обаче равномерно и умерено.

Ако искате хапнете си френско кроасанче за закуска, но след час-два компенсирайте с плод, различен от банан. Ако сутрин сте хапнали нещо тестено, то ня обяд заложете на нещо зелено- салата, плодове, супа, а на вечеря може да си хапнете пилешко или риба на скара с гарнитура зеленчуци.  Късните вечерни десерти обаче е препоръчително да ги намалите, знаем, че вече се забавя работата на организма и това води до излишни килограми след време.

Пийте течности и се разхождайте повече, а всичко останало е въпрос на усещане и желание от ваша страна./news359

Париж/Франция