Ужасна трагедия! Двама се удавиха в Ахтопол

2
Добави коментар
dimonata88
dimonata88

Жените им припаднали, техен приятел скочил във водата да помага, спасителите едва го извадили жив

Двама мъже са удавиха пред очите на съпругите си, докато плуваха в неохраняемата зона на плажа в Ахтопол, предава БЛИЦ. Потресаващата трагедия се случила около 13,30 часа днес в района на къмпинг „Делфин”, разказаха спасители.

Драмата била предшествана от невинно плажуване на няколко приятелски семейства, които били опънали кърпите си в района на „Делфин”, където нямало спасителен пост.

Там, където се случила трагедията, самият плаж е доста коварен и има течения, разказаха спасителите. По обяд навсякъде по плажната ивица на Ахтопол бил вдигат жълт флаг, но към шести пост той бил червен, обясниха те.

Независимо от това и бурното вълнение, двамата мъже влезли да плуват и изведнъж започнали да се давят. Отчаяните им пляскания и ръкомахания били забелязани от останалите в компанията, като техен приятел моментално се спуснал към тях. Самият той обаче започнал да се дави в морето и настанал същински ужас за близките им на брега.

Спасителите разбрали за давещите се мъже, след като ужасена жена изтичала при старшия и му посочила фигурите им. Те били зад прибоя, в неохраняемата зона, след шести спасител пост.

Четирима спасители се хвърлили във водата и започнали да плуват към тях. „Бяха на поне 100 метра навътре, защото не стигаше спасителното въже. Като стигнахме до мъжете, видяхме, че единият беше под водата – вече се беше удавил, преди ние до успеем да достигнем до него. Другият, който беше много едър мъж – над 100-120 килограма, беше ужасно изморен. Изведнъж започна да се пени и сякаш направи инфаркт”, разказа за драмата спасител, участвал в изваждането на удавниците.

Трима от спасителите се опитвали да изтеглят изпадналия в безсъзнание мъж, а техен колега се погрижил за приятеля му, който в стремежа си да го спаси, едва не се удавил. „Него успяхме да го извадим жив, но за съжаление приятелят му не оцеля. Колегите му направиха сърдечен масаж и изкуствено дишане, но не се получи…”, разказва единият от спасителите.

По думите му, най-вероятно е имало мъртво вълнение, тъй като в продължение на няколко минути тримата му колеги не помръднали и метър, докато се опитвали да извадят едрия удавник. „Поне 5 минути стояли на едно място и не успявали да помръднат. Едва когато им подадохме въжето успях да извадят удавника”, разясни нашият източник от плажа в Ахтопол.

Ужасяващата картина завършила с изваждането на удавените мъже на брега и когато жените с тях разбрали, че са мъртви. „Изпаднаха в шок, започнаха да припадат…”, обясниха пред  репортер на БЛИ спасителите, потресени от видяното. Те добавиха, че единият удавник, когото са заварили вече да плува безжизнен под водата, е на около 40 години, а другият – на 54.

БЛИЦ

08/09/2013