Легло за куче Тарас

1
Добави коментар
820
820

Човек и добре да живее си взима куче, или понеже добре живее си взима куче :). Така получих поръчка за легло за „нашия порастващ“ пес.

Исках нещо две в едно – функционално и удобно, затова се спряхме на идеята за килимче, което се връзва от четирите страни и става кош за спане. И понеже става дума за момче се спрях на два цвята синьо, за да може да се направи двулицево. Купих памучен плат, който предварително накиснах, защото винаги се свива малко.

Леглото на Тарас е надписано и от двете страни, за да не му се налага на момчето да го маркира, и да бъде пределно ясно за всички, чия собственост е тази вещ. Тарас може да се похвали като първото куче, за което е правен шрифт. Използвах листа с малки квадратчета, за да създам буквите от името му.

Много букви, карфици и бродиране падна от двете страни. И понеже леглото е за кученце добавих и цветни кучешки лапички.

Вече имах две готови страни – бродирани с името на Тарас и декорирани с кучешки лапички за създаване на цветност и своеобразен десен на едноцветния плат. Беше време да се даде мекота на тази „конструкция“. Използвах два слоя вата, която покриваше цялата дължина на леглото. За основната част, върху която ще се лежи, използвах дунапрен за повече обем и мекота, която трудно ще се спихне с времето. Същевременно тези материали позволяват изпиране на леглото, а моделът – лесно проветряване. 

Първо заших трите страни, които ще оформят основната площ за спане, напълни с материал и затворих с шев. Всичко подсилих с минаване на втори укрепителен шев. Получи се това.

Следващите стъпки бяха ушиване на връзки от плат, запълване с много вата на четирите страни и затваряне. За допълнителна здравина всичко е зашивано по два пъти. В крайна сметка се получи това.

Страна 1: тъмно синьо с декорация в светло.

Страна 2: светло синьо с декорация в тъмно

За сити и спокойни сънища Тарас има двулицева възглавничка във формата на кокал.

Ако ви харесва този модел легло, можете да направите поръчка на [email protected]. Цветовете, материалите и размерите са индивидуални и по поръчка. Срок за изработка 4 дена след уточнени параметри. Цена: 40 лв. 

Всички артикули са ръчно правени с много любов и желание. Доставката на всеки продукт от Handmade Nei е за сметка на клиента. Повече информация относно цени и срокове за доставка тук.