Какво представляват парабените

13
Добави коментар
theones
theones

Какво представляват парабените

ное 10, 2012
Полезно

0

Парабените са вещества, които се срещат в редица козметични продукти. Те всъщност са един вид консерванти, които се използват в козметиката и които напоследък се заговори, че са вредни за нашето здраве. Днес, едва ли бихме могли да си представим ежедневието си без шампоани, дезодоранти, кремове, пасти за зъби и редица балсами и мазила. Нужно е обаче, да имаме предвид, това което учените са казали относно употребата на продукти, които съдържат парабени. Повод да се повдигне този въпрос са изследванията на биоложката от Великобритания Филипа Дарбре, които доказват, че в почти всички проби направени от тумор на гърдата е установено наличие на парабени. Особено внимание трябва да се обърне на факта, че тези тумори са се образували именно там, където кожата се третира с много козметични продукти като дезодоранти, кремове и др. В резултат на тези доказателства редица страни, като Дания, вече са предприели мерки и са въвели забрана за съдържание на парабени при определени продукти, особено предназначените за употреба от децата.

Благодарение на парабените, производителите на козметика всъщност увеличават срока на годност за своите продукти. Тези производители естествено, защитават своята теза, че парабените не са вредни и не са причина за появата на рак. Редица медици пък казват, че трябва да се подхожда с доза внимание и въздействието има тепърва да се изучава с пълна сила.

Каквото и да се докаже обаче, хубаво е да обърнем внимание на този проблем и да внимаваме каква козметика ползваме. Масово вече се предлагат  и такива, на чийто етикет пише , че не съдържат парабени. Въпроса с тези съставки на козметичните продукти, тепърва ще се изяснява, но е редно да го вземем под внимание, и да внимаваме какво използваме, целейки да бъдем красиви и да ухаем прекрасно!

 

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 9.7/10 (3 votes cast)

Какво представляват парабените, 9.7 out of 10 based on 3 ratings

tweet

За да отслабнете…

Каноли с шам фъстък

Още от тази категория

Цитруси за здраве и…

яну 06, 2015
0

Кафето води до…

ное 22, 2014
0

Забравете за…

сеп 01, 2014
0