Магнетон БИО – уред за импулсна магнитотерапия

1
Добави коментар
gm_hristo
gm_hristo

МАГНЕТОН БИО е съвременен физиотерапевтичен уред, предназначен за терапия с импулсно ниско-честотно магнитно поле.

В науката и практиката отдавна е известно, че импулсното ниско-честотно магнитно поле помага при :
 

хирургични и травматични увреждания на тъканите;  

сърдечно-съдови заболявания; 

заболявания на опорно-двигателния апарат;  

неврологични заблявания; 

заболявания на дихателните пътища; 

дерматологически заболявания; 

заболявания на УНГ и др. 

 

МАГНЕТОН БИО може да се използва едновременно или последователно с други физикални процедури – лазерна терапия, електротерапия, иглотерапия, терапия с лечебна кал, минерална вода и др. като процедурите могат да се правят на открити повърхности, през дрехите, през гипс или превръзка.

 

 

Нискочестотната импулсна магнитотерапия се прилага особено успешно при профилактика на следните заболявания:

Ревматизъм  – при болния от ревматизъм, който страда от силно възпаление на ставите, се наблюдава повишаване на нивото на кортизона, който спира възпалителния процес. 

Паркинсон  – при повечето пациенти преминали курс на магнитотерапия намаляват ограниченията при ходене и се увеличава способността за концентрация.

Депресия  – при магнитна стимулация се постига значително подобрение в настроението, като ефектът е устойчив във времето.

Артроза – при тази болест се разгражда хрущялната тъкан в ставите, което предизвиква силни болки. Магнитотерапията намалява болките и ограничава процесите на деструкция на хрущялната тъкан.

Болки – всички видове болки, без значение от произхода им, се облекчават от магнитно поле. То въздейства на вегетативната нервна система, която пренася усещането за болката и по този начин болката намалява.

 

 

ВНИМАНИЕ ! Уредът да не се ползва от бременни (не е изследвано влиянието на импулсното магнитно поле върху плода) и хора с вграден пейсмейкър (под действие на магнитните импулси, сърцето може да излезе от ритъм).