Здрава и лъскава коса през есента! Как?

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Всеки мечтае за здрава и лъскава коса. Преходните сезони, неправилната диета и стресът се отразяват върху здравето й. Добавете към това и опънатите прически, които много жени си правят цяло лято и резултатът е по-слаба и накъсана коса. Това не бива да ви притеснява, защото има натурална грижа, която помага на косата да се възстанови бързо и да посрещнете есента с по-здрава и красива коса от всякога.

Тайната е в използването на определени масла, които се грижат за косъма от корена до върха. Най-напред посетете фризьор, който да премахне сантиметър- два от косата ви. След това трябва да си закупите масло от арган, бадемово масло, масло от розмарин и ленено масло. Съдържат ценни хранителни вещества, които са важни за подхранването на корените на косата.

Подходящи са за всякакъв вид коса. Всички масла могат да се комбинират или да се използват поотделно. Когато работят заедно, създават интензивна грижа срещу суха, накъсана и слаба коса или когато искате да я направите още по-красива и силна.

След като сте измили косата си с шампоан, попийте водата с кърпа и по краищата й нанесете някои от тези масла с леки масажни движения, след което може да я изсушите със сешоар (бадемовото и аргановото масло попиват изключително добре).

След нанасянето сами ще забележите, че косата е по-мека и жива. За да я подхраните и заздравите от корените, направете следната терапия.

В купичка смесете:

5 капки етерично масло от розмарин
5 капки масло от арган
5 капки масло от бадем
една чаена лъжичка ленено масло

Тази богата смес се нанася в корените на косата с леки масажни движения около час преди да я измиете. Комбинацията от маслата стимулира кръвообращението в скалпа, подхранва кожата и заздравява фоликула. Правете това два пъти седмично. Не забравяйте, че здравата и силна коса изисква постоянни грижи.