Какво трябва да знаем за иглолистните дъски

1
Добави коментар
m_juneva4
m_juneva4

Иглолистни дъски биват различни видове и според това имат много различни приложения. Най-важното, което се знае за тях е, че са качествени и придават уют. Ето защо се използват усилено в мебелната промишленост и в строителството. Например, можете да облицовате пространството под покрива с иглолистни дъски, така че да стане уютна стая, а не просто студено помещение за складиране. При този тип употреба, обаче, трябва да се съгласува с проверка за пожарна безопасност, тъй като, както знаем, дървесината гори изключително лесно.

Иглолистни дъски се използват и при направата на самия покрив или по-точно на конструкцията му. На практика върху тях се гради целия покрив. Много хора смятат, че са подходящи и за така наречената обшивка на козирката на покрива – основно заради естетичността, но и също защото обшивката с иглолистни дъски има предпазващи функции.

Други пък използват иглолистни дъски за стенна ламперия – все по-малко хора го правят, но има и такива. А и това е едно чудесно приложение на дъските – създава уют, близък до природата и често можем да видим такива ламперии в планинските хижи например. А не на последно място е и фактът, че дървото е добър изолатор.

Иглолистни дъски можем да срещнем и при направата на дюшемета. Само по себе си и то носи уют, напомнящ на старите български къщи или тихите планински вили. А и както вече споменахме, дървото е чудесен изолатор, така че е идеално за по-студени места.

Когато купуваме иглолистни дъски, трябва да знаем няколко неща. Първото е, че ги има във всеки строителен супермаркет. Второто е, че са разделени на първо и второ качество – едните са без остатъци от кора, без дупки и оцветявания, а при вторите се срещат тези дефекти. Разбира се, това не ги прави по-малко здрави, но зависи за какво ни трябват – ако ще са на видимо място, по-добре е да предпочетем тези от първо качество. Също е добре да се поинтересуваме каква дървесина е най-добре да използваме за това, което искаме да направим. Например за первази, покривни летви, ламперии или огради най-подходящи са елата, белият бор и смърчът.

Макар и да живеем във време на нови технологии и идеи, виждаме, че дървото си остава необходим и неоспоримо качествен материал, който все още има широко приложение. Строителната и мебелната индустрии биха били немислими без иглолистни дъски, а и няма как сами да не се съгласим, че уютът, стилът и качеството, които носят те, не могат да бъдат заменени с тези на друг материал.

Иглолистни дъски – http://pdoykin.com/produkti.html