Защо да изберете селски туризъм в Родопите?

2
Добави коментар
brajkova721
brajkova721

Хората предпочитат селски туризъм в Родопите, защото той предлага уют, автентичен, възрожденски стил, феноменална природа, чист въздух, кристалната вода, различните атракциони и забавления.

Ако изберете за своята почивка селски туризъм в Родопите ще останете очаровани от гостоприемството на местното население. Ще ви посрещнат с добра дума, ще ви изпратят с усмивка, а между другото може и да ви разкажат някоя легенда за местността. Друга особеност, която привлича туристите е автентичният бит. Атмосферата е уникална. Там ще срещнете редки, старинни предмети и декорация, които напомнят за миналото. Това, което ще ви привлече в селския туризъм в Родопите е и екологичната, домашно приготвена храна, която е специфична за региона- пататник, качамак, смилянски фасул, родопски клин и др. Много от туристите, избрали селски туризъм в Родопите за своя почивка се връщат отново, заради уюта. Цари особена, загадъчна атмосфера, сякаш събрала в себе си история и възрожденски дух. Като прибавим към това и величествената природа, разходките из необятните балкани, няма как да не обикнете селския туризъм в Родопите, защото девствената природа омагьосва сетивата. Много къщи за гости разполагат с различни развлекателни съоръжения и туристически програми, които дават доза енергия, която няма как да намерите в града. Част от тях са езда, стрелба с лък, поход и др. Екстремните преживявания са част от селския туризъм в Родопите. В региона има множество пещери и скални образувания, които може да покорите. Ако имате желание- има възможност, защото се организират групи. Искате да избягате от реалността и мечтаете да се потопите във вълшебна атмосфера, която сякаш е извън времето- не се колебайте да изберете селски туризъм в Родопите, защото е алтернатива за истински релакс.

Друго предимство на селския туризъм в Родопите е автентичния, български фолклор. Старинните къщи за гости са съхранили истории за фолклорното ни минало. Попадайки там може да узнаете чудновати истории, или да научите песни. Селският туризъм в Родопите е уникално изживяване, което не може да се сравни с нищо друго. Страхотна природа, автентични къщи, храна, дори диалект- това е бягство от реалността. Автентичната архитектура е характерна за селския туризъм в Родопите. Тя се е запазила от край време и заради това регионът е предпочитан от туристи от цял свят. Друго, любопитно за селския туризъм в Родопите е брането на билки. Много туристи знаят, че регионът е богат на какви ли не билки като мурсалски чай, мащерка, бял равнец и се възползват. Така посещението на местността става освен приятно и полезно. Регионът предоставя чудесна възможност за лов и риболов. Много от туристите избират местенца, където да разпуснат. Няма да сбъркате, ако предпочетете селския туризъм в Родопите, защото това е мястото, където всеки, посетил веднъж се връща отново.

селски туризъм в Родопи – http://www.hotelshoky.com