Нехирургическа корекция на носа – за или против

1
Добави коментар

Aко не си харесвате носа, но се ужасявате от склапела на пластичния хирург (или от касовата му бележка), можете да опитате с нещо по-евтино и не толкова травмиращо: корекция на носа без подлагане „под ножа“, или с две думи нехирургическа корекция. Тя се осъществява чрез инжектиране на козметичен филър в ключови точки около носа. Козметичните филъри представляват общо взето комбинация от хиалуронова киселина и вода. Хиалуроновата киселина е гелообразна субстанция, която съществува в естествена форма в съединителните тъкани на тялото. Когато се инжектира под кожата синтетична хиалуронова киселина, тя постепенно се асимилира от естествените тъкани на тялото и придава по-обемна форма на определени зони. Процедурата може да се повтори няколко пъти, докато се постигне желания ефект.

Аргументите в полза на тази техника са, че тя е бърза и безболезнена. Прилага се с местно обезболяване и около час след инжекцията чувствителността на зоната около носа се възвръща. Освен това е и по-евтина. В САЩ например пластична операция на носа струва поне 5000 долара, докато една процедура с хиалуронова киселина струва около 450 долара. Техниката е подходяща за леки промени, като например повдигане връхчето на носа и постигане на симетрия, изправяне на закривен нос или очертаване контура на сплескан нос.

Аргументите против са, че технологията е все още нова. Някои пластични хирурзи предупреждават, че тъй като процедурата е все още в тестов период, няма гаранции за безопасността й. Козметичните филъри не са предмет на строги клинични тестове и е твърде рано да се предвиди какви могат да бъдат дългосрочните реакции на тялото към тях.

Posted in Здраве и Красота.

Tagged with marki, moda, маркови дрехи, модни марки.

– 13.09.2013