Александър Усик коментира евентуалния двубой между Кобрата и Кличко

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

”Мачът между Кубрат Пулев и Владимир Кличко ще бъде страхотен”, сподели олимпийският шампион от Лондон
Сн.: Getty Images/Guliver

„Мачът между Кубрат Пулев и Владимир Кличко ще бъде страхотен“, сподели олимпийският шампион от Лондон Александър Усик, който на Игрите през миналата година спря на полуфиналите Тервел Пулев, а вече се състезава като професионалист.

Кобрата си спечели правото да спори за титлата в тежка категория на Световната боксова федерация, която в момента е притежание на Владимир Кличко. Украинецът ще излезе срещу руснака Александър Поветкин съвсем скоро, но преди срещата Владимир е сочен за фаворит. Победителят от нея евентуално ще бъде и човекът, когото Пулев ще трябва да победи, за да сбъдне мечтата си да стане шампион на планетата, информира 

За Усик, който отскоро е сред професионалистите, Владимир е пример за подражание, най-малкото като сънародник. В същото време екзекуторът на по-малкия брат Пулев не смята веднага да се пуска при най-тежките, а да прави плавно придвижване до най-интересната категория.

„Мисля, че това ще бъде естествено развитие. Нямам търпение“, заяви Усик.

„Братята Кличко са моите герои. Кубрат Пулев пък е боксьор от топ класа. Но Владимир е номер едно. Мачът между тях ще бъде страхотен“, добави той.

Усик вече планира първия си мач като професионалист и добави, че скоро ще има новини по въпроса.