Биографичният филм „Последен влак за Мемфис” ще зарадва почитателите на Елвис Пресли – РАЗВЛЕЧЕНИЕ – Новини – Телевизия Европа

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

„Последен влак за Мемфис” – така ще се казва автобиографичният филм за легендата на рок енд рола Елвис Пресли. Филмът ще бъде под режисурата на наградения с Оскар Кевин Макдоналд, а кастингът за главната роля в Холивуд вече започна.

Биографичен филм със заглавие „Последен влак за „Мемфис” ще зарадва почитателите на легендата Елвис Пресли. Лентата проследява ранните години на Пресли и се основава на биографичната книга на Питър Гъралник от 1995 г. Актьорът, който ще се превъплъти в ролята на Елвис ще бъде избран чрез кастинг, организиран от киностудиото „Фокс 2000“.
Лентата ще бъде режисирана от Кевин Макдоналд, който през 2000г. бе удостоен с „Оскар” за най-добър документален филм за прожекцията „Един ден през септември”. През 2012 г. Макдоналд режисира и документалния филм „Марли“, разказващ за живота, музиката и наследството на Боб Марли.
Лентата за Елвис ще бъде продуцирана от Мик Джагър и Виктория Пиърман от компанията „Джагд Филмс“ заедно със Стив Бинг от компанията „Шангри-Ла“. Джагър продуцира и предстоящия биографичен филм за Джеймс Браун- Get On Up.
Самият Елвис освен с исторически принос в музиката ще бъде запомнен и с няколко роли в киното. Сред филмите с негово участие са „Купон в Акапулко”, „Да живее Лас Вегас” и „Затворнически рок”!