Как да сгъстите косата си?

13
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Копнеете ли за гъста, обемна коса? Стресът, стареенето, генетиката и химикалите в козметиката за коса са възможните причини за изтъняването на косата ви.

Няма значение защо косата ви е тънка, важното е да работите, за да получите лъскава и гъста коса, като следвате нашите съвети.

Изберете продукти за коса без химикали.

Шампоанът трябва да бъде от естествени почистващи препарати и натурални масла, които няма да увреждат косата ви. Също и балсамът – използвайте такъв, който е направен от кокосово масло, алое вера или други естествени вещества. Можете да заместите балсама с разтвор от вода и ябълков (натурален) оцет – това ще я направи мека, гъвкава и блестяща.

Изхвърлете геловете, помадите и лаковете за коса – те съдържат много химикали. Заменете ги с домашно приготвени подхранващи маски за коса или ползвайте био козметика.

Естествените съставки, съдържащи се в тези продукти, са: етерични масла – имат освежаващ и аромотерапевтичен ефект; глина – действа почистващо и реминерализиращо; зехтин – действа подхранващо. Може да съдържат още екстракт от планктон – стимулира кръвообращението и енергизира скалпа или ленен екстракт – придава блясък, както и много други.

Витамини за фоликулите

Ако имате вече голямо изтъняване на косъма, трябва да прибегнете до стимулатори за укрепване на фоликулите на космите. Те съдържат витамини, липсата на които е отговорна за изтъняване на косата. Прилагат се директно върху скалпа и се оставят за известно време, което позволява на витамините да проникнат в кожата на главата. Витамините ще възстановят здравето и обема на косата ви.

Натурални масла

Натурални масла от кокосов орех, маслина, жожоба са известни за сгъстяване на косата. Масажирайте масло в скалпа веднъж седмично и косата ви ще стане по-гъста и по-здрава.

Хидратация с мед и зехтин

Използването на мед е друга голяма алтернатива, за да получите гъста коса. Смесете малко мед със зехтин или любимото си натурално масло и го нагрейте на водна пара. Масажирайте скалпа с този разтвор веднъж седмично.

С подходящия продукт за вашия тип коса, можете да бъдете сигурни, че ще имате прекрасна, обемна, гъста и блестяща коса.