10 ползи от Алое Вера

15
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

В продължение на векове Алое Вера е било използвано като лечебен агент. Понастоящем защитниците на лечението чрез природни продукти са открили както нови начини за използване на Алое Вера, така и нови начини за въвеждането му в човешкото тяло, пишат от алоевера.com.

Ето десет от най-важните ползи от използването на това чудно растение: 

1. Полза за храносмилателната система

Алое Вера играе важна роля при поддържане на здравето на храносмилателната система. То е било използвано при лечение на тежки форми на колит, синдром на раздразненото черво и язви. Дори и да не страдате от някое от тези заболявания, Алое Вера може да играе важна роля в поддържането на вашата храносмилателна система в добро здраве.

2. Полза за здрава кожа

Алое Вера е било използвано за лечение на кожни проблеми в продължение на стотици години. От всички ползи от приемането на Алое Вера, които знаем днес, грижата за кожата е една от най-популярните. То хидратира напуканата и суха кожа и помага за възстановяването на нейната мекота по забележително нежен начин. Алое Вера се е използвало като лосион против стареене в продължение на векове.

3. Полза при лечение на акне

Вашата кожа може да се възползва от благоприятното въздействие на Алое Вера, ако страдате от акне. Неговите противовъзпалитени свойства предоставят незабавна помощ при болезнено подуване и зачервяване. Ключът е в това, Алое Вера да се превърне в част от вашето ежедневие. Измиването на лицето с Алое Вера сапун ще запажи кожата хидратирана и ще предотврати подуването.

4. Полза при контрол на теглото

С всичките продукти за отслабване, които са достъпни на пазара днес, хората започват да се чудят какво ли всъщност съставки влагат компаниите при тяхното производство. От многото ползи от Алое Вера, способността му да предизвиква чувство за благосъстояние ще помогне за увеличаване на вашата енергия и за подобряване на метаболизма.

5. Полза за здрава имунна система

Алое Вера има естествената способност да поддържа имунната система, която спомага за поддържането на вашето тяло силно и способно да се бори с болестите. Сокът от АЛое Вера може да поддържа вашата имунна система здрава.

6. Полза при изгаряния на кожата

Една от най-удивителните ползи от Алое Вера е способността му да успокоява при изгаряния и да помага за облекчаване на болката. Хората го използват при лечение на леки изгаряния, както и при слънчеви изгаряния на кожата. Естествените съставки в алое крем или гел могат да помогнат за възстановяване на кожата и предпазват от инфекции.

7. Източник на витамини

Още една от удивителните ползи на Алое Вера е количеството витамини, които се съдържат в неговия сок. Алое Вера съдържа витамини A, B1, B2, B6, B12, C и E. Сокът му също съдържа и фолиева киселина и никотинамид.

8. Алое Вера като еликсир

Сокът от Алое Вера е използван като еликсир от много култури заради своите антиоксидантни свойства, за които се вярва, че помагат за забавяне на признаците на стареене. Антиоксидантите са естествената защита на тялото срещу свободните радикали, които могат да увредят клетките и да доведат до редица здравословни проблеми, включително сърдечно-съдови заболявания, рак и диабет.

9. Алое Вера като хранителна добавка

Ползите от Алое Вера не идват само от съдържанието на витамини и антиоксиданти. В гела и сока на Алое Вера се съдържат също калций, калий, желязо и цинк. Такива важни минерали са една често пренебрегвана част от нашата диета, но ежедневния прием на Алое може да помогне за тяхното набавяне.

10. Алое Вера като противовъзпалително

Алое Вера е естествено противовъзпалително, което помага за облекчаване на възпаленията без никакви нежелани странични ефекти. Алое лосион и гел се използват от страдащи от артрит, които търсят естествен начин за успокояване на възпалението и облекчаване на натиска и болката.

Други доказани ползи при употреба на препарати съдържащи екстракт от алое са:

Намалява нивото на кръвната захар при болни от диабет тип 2 при орален прием.Намалява нивата на липидите в кръвта при болни от хиперлипидемия при орален прием.Подпомага лечението на генитален херпес при локално приложение.Намалява тежестта на симптомите на себореята при локално приложение върху засегнатите участъци.