Евтини часовници с добро качество: За феновете на качествените часовници един модел: Omega Speedmaster ’57 Co-Axial

1
Добави коментар

На изложението за часовникари в Базел, Швейцария през 2013-та година, Omega представиха една ретро версия на добре познатия от близкото минало Speedmaster часовник с хронограф. Известен още с името Omega Speedmaster ’57 Co-Axial Chronograph, а годината не е специално избрана, точно в тази година е създаден първия модел Speedmaster, който се характеризира със здрав корпус и уникална верижка.

56- годишният часовник е известен още като „moonwatch“. Това никак не е случайно, просто този ръчен часовник е изпълнявал уникална роля на времето, като е бил носен от астронавтите на НАСА при всичките 6 опита за приземяване на лунната повърхност. Разбира се моделът е разработван далеч преди хората да стъпят на Луната. The Speedmaster ’57 добавя няколко модерни щрихи, които го отличават естетически, така и технологично от своя предшественик. Механизма се задвижва от коаксиални калибри 9300, изработени изцяло от стомана, титан и злато. Часовникът разполага с хронограф, показва дата, а освен това има и отделни циферблати за минути и часове.

Това означава, че можете да видите колко е часа по няколко различни начина и се предполага, че навсякъде трябва да се показва еднакво. Самите циферблати представляват редизайн на стария дизайн. Докато стария модел е имал 3 малки циферблата, то тук са само два, съответно един на 3 часа и един на два. Прозореца за показването на датат пък е разположен на 6 часа. Удобно нали? Друга отличителна черта на дизайна на часовника е, че двата хронографни-тласкачи функционират независимо един от друг, така че няма опасност по невнимание да се включи режим на работа на хронографа. По най-крайната част на часовника е разграфен характерния за подобни модели тахометър. 41,5-милиметровия корпус има водоустойчивост до 100м.

Производителите на часовника са толкова сигурни в неговия механизъм, че предлагат пълна гаранция за срок от 4 години.  Някои от компонентите са изработени от немагнитен силиций. Има отделни вариации на този часовник. Разликите са основно по тяхната украса и цена разбира се. Ако искате часовник ад абъде по-луксозен, то спокойно може да е позлатен с 18 карата злато. Също така може да изберете и какво да бъде златото. Има вариации със жълто, както и с розово злато. Ако пък не си падате по-тежки стоманени верижки, спокойно може да поискате кожена такава. Съответно за жълтото злато-черна кожа, а за розовото-кафява.
Индексите на този модел на Омега са покрити с родий, както и със жълто злато.

Часовникът изглежда здрав, а и все пак е Омега. Но дори и той, въпреки че е ходил на луната, не е вечен. Цената му варира между 8-12 хиляди $ в зависимост от покритието и верижките, които сте избрали. Луксът все пак има цена, нали така?