Как да удължим живота на батерията в iPhone (с iOS 7)

3
Добави коментар
wweb
wweb

С ъпдейт на iOS 7, много потребители забелязаха, че платформата съкращава живота на батерията на някой модели iPhone, iPad и iPod touch. Проблемът вероятно се крие в богатото разнообразие от нови функции и контролни механизми, вградени в последния iOS. С помощта на няколко бързи промени в настройките, ще увеличите драстично времето между зарежданията.

1. Изключване на фоновите анимации и движения

Безспорно новия Parallax ефект е сред удивителните подобрения в дизайна на iOS 7, но използва съществено количество системни ресурси за да функционира. За да ограничите работата му:

 

Settings>General>Accessibility>Reduce Motion – ON

 

 

2. Не използвайте динамични фонови изображения

Фоновите изображения определят вкуса на всеки потребител, персонализирайки самото устройство. Динамичните уолпейпъри също са революция в дизайна на iOS 7, но и те използват допълнителни мощности. За да избегнете анимираните фонови изображения, отидете в:

 

Settings>Wallpapers&Brightness>Choose Wallpaper>Stills и изберете обикновен уолпейпър.

 

 

3. Изключване автоматичното опресняване на приложения

iOS 7 позволява на приложенията да се актуализират автоматично, подобно на компютърните програми. Това води до нови съкращения в живота на батерията. За да фиксирате това:

 

Settings>General>Background App Refresh > OFF

 

 

4. Деактивиране на услугите, свързани с геолокация

Удостоверяване на местонахождението за всяко приложение и услуга в iPhone изисква известно количество енергия. От друга страна не е нужно платформите да засичат локацията ви във всеки един момент. Може да изключите тази функция за повечето приложения (като оставите Maps и Weather включени):

 

Settings>Privacy>Location Services

 

5. Редуциране яркостта на екрана

Яркият екран е по-достъпен за човешкото око при всякакви условия, но колкото по-висока е яркостта, толкова по-пагубни са последствията за батерията на устройството.

 

Яркостта на екрана може да се коригира директно от новия Control Center в iPhone, който се  появява с плъзване нагоре по дисплея.

 

 

Съществуват още много методи за съхранение на батерията, познати още от предишните версии на iOS, като: ограничение на Bluetooth връзката, някой известия и периода на активния екран.

 

Научете как да използвате новите функции на платформата, с помощта на това кратко ръководство за работа с iOS 7.