Upgrade до WordPress 2.8

7
Добави коментар
rusestyle
rusestyle

at
12:49 by
nofearinc

Category: Coding, блогърски

 

Днес излезе официално WP 2.8 и обнових до последната версия на популярната блогинг платформа.

Първо, имах малко ядове с ограниченията на паметта над хостинга. Бях сложил едни допълнителни php.ini файлове с увеличен memory limit, но нямаше особено голям ефект. За щастие СуперХостинг позволяват менажиране на паметта и през wp-config файла, където добавих:

define(’WP_MEMORY_LIMIT’, ‘64M’);

И всичко тръгна като по вода.

WARNING: Новата платформа не е съвместима с Redirection плъгина. Така че, ако попаднете на съобщение за грешка непосредствено след инсталация/ъпдейт, просто изтрийте Redirection от папката с разширения.

Новата версия на WordPress е по-олекотена и предоставя някои улеснения за работа – като скриване на излишни кутийки в менюто, по-лесно търсене на нови теми/плъгини. Редакторът на теми вече прилича на удобен онлайн PHP редактор – включва оцветяване на синтаксиса, падаща кутийка с новите функции и други благинки

Джаджите (Widget-ите) вече не са Singleton, така да се каже, а могат да бъдат добавяни неколкократно в sidebar-а. Това нанася удобство, ако искаме да поставим една и съща приставка повече от веднъж, без да копираме досаден код в sidebar.php.

Цялостното удобство от лесното пренареждане на страниците в админ панела и контрол над селектите в списъците от коментари, страници и постове се забелязва след няколко клика. Аз се отървах от някои ненужни колони и менюта, които заемат излишно екранно пространство.

Според екипа стиловете и скриптовете са оптимизирани максимално, така че платформата трябва да работи доста по-бързо. Ще видим и това нещо – в движение

 

Comments