Тунизийки задоволяват нуждите на ислямистите в Сирия

1
Добави коментар
kefa86
kefa86

„Свещената сексуална война“ допуска извънбрачни сексуални контакти

Тунизийски жени заминават за Сирия с цел да задоволяват сексуалните нужди на ислямистките бойци. Това заяви в четвъртък на заседание на Учредителното събрание в Тунис вътрешният министър Лотфи Бен Жеду, съобщи френският в. „Монд“, като се позова на АФП.

„Те влизат в сексуални връзки с двайсет, трийсет, сто ислямисти в името на „джихад ан никах“ („свещената сексуална война“, бел. на изданието) и после „се връщат бременни“, каза министърът. „Джихад ан никах“, допускащ извънбрачни сексуални контакти с многобройни партньори, според някои салафистки лидери е напълно допустима форма на свещена война, отбелязва „Монд“. Министърът не уточни как са били набирани и колко са били жените, пребивавали в Сирия с тази цел, но печатът споменава за стотици подобни случаи. Също и за стотици мъже, заминали да се бият срещу войските на сирийския президент Башар Асад. Бен Жеду обаче твърди, че откакто е поел длъжността си през март т. г., 6000 тунизийски младежи са били „възпрепятствани“ от властите да отпътуват за Сирия.

Наскоро вътрешното министерство засили контрола по летищата, за да осуети заминаването на жени и мъже за Сирия. Явлението е придобило такъв мащаб в Тунис, че в края на март прокуратурата започна да разследва „мрежите“, подпомагащи според нея млади хора да се включат във въоръжените групировки. Вътрешното ведомство съобщи освен това, че създава „кризисни ядра“, които „да наблюдават терористичната дейност по границите и по горите с оглед засилването на салафистките екстремистки течения“ и „освен това да разследват мрежите, набиращи младежи, които да се сражават в Сирия“, добавя „Монд“.

Автор:

Филип Епитропов

Разпечатай
Изпрати