Парите вдъхновиха колекция на Долче и Габана

2
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Дизайнерите явно не се срамуват от стореното и бяха изпъстрили моделите на новата си модна линия с парични символи като елемент, констатира изданието. Монетите преобладават като мотив в новата им колекция, която е тематично насочена към древността.

Стефано Долче и Доменико Габана са се вдъхновили от любимия си остров Сицилия. Леки облекла от органза са с украса от клони на плодни дръвчета, други тоалети са украсени с цветя, а тук и там се забелязват копчета с формата на маргаритки. Гирлянди от цветя са бродирани върху копринена рокля, релефни рози красят къса черна рокля от шифон, а цъфнали портоколови дървета са ползвани като украса на червено палто.

Колони от древни гръцки храмове са нарисувани върху копринени рокли, напомняйки за кафеникавите тонове на стари литографии, а колани са създадени от имитация на стари позлатени монети. За вечерните партита модната къща предлага рокли, напомнящи облеклото на византийски принцеси. За създаването им са ползвани дантели, брокат, перли, скъпоценни камъни. Силуетът е свръхженствен и е вдъхновен от елегантната мода през 40-те и 50-те години на миналия век. Прави и тесни поли стигат под коляното, сака и палта са с форма на трапец, а къси рокли туники се разширяват в долната си част.

Вижте снимки >>

Има спекулации, че ако следващото обжалване по делото на адвокатите на Долче и Габана се провали, това може да се окаже и последното дефиле на звездната двойка. След като дизайнерите бяха намерени за виновни в укриването на 1 млрд. евро от данъци, съдът разпореди те да заплатят глоба от 343,4 млн. евро. Ако това стане, компанията ще трябва да фалира, каза Габана през юли.