Превю: Седмица на модата в Милано – пролет 2014 » Моден свят

13
Добави коментар
svetla58
svetla58

Седмицата на модата в Милано винаги е била една от най-атрактивните. Индивидуалният почерк на всички дизайнери е изключително различен и много характерен, а за пролетно-летния сезон те отново са ни подготвили разкошни модни изкушения! Нека видим част от тях…

Dsquared2

Дийн и Дан Кейтън отново представиха уникална колекция за сезон пролет-лято 2014 година. Свежи цветове, ярки принтове и сексапилни кройки превръщат дамите в истински модни икони. На подиума виждаме бански, шикозни пролетни палта, ретро рокли и страхотни официални тоалети. Разкошни шапки са смел акцент към аутфита.

Blumarine

Феерия и нотка дързост ни очаква през пролетта с приказните творения на Ана Молинари. Вдъхновена от летните нощи, италианската дизайнерка представи поредната си прекрасна колекция за Blumarine. От шикозни костюми с поли и панталони, до коктейлни рокли и изискани творения за червения килим – всичко в колекцията навява женственост и естетика. Палитрата е разнообразна – класически нюанси, пастелна гама и ярки багри. Материите варират от ефирна коприна , тюл и шифон, до платове обшити с бляскави пайети.

Roberto Cavalli

Роберто Кавали представи колекция пролет-лято 2014 гoдина, вдъхновен от един футуристичен свят, който описва като „Фантазията на Кавали“. На нас тази линия ни действа изключително романтично. Ефирните нежни рокли превръщат дамите в приказни пеперуди, както ги нарича самият дизайнер, който казва „всяко момиче е пеперуда и тя трябва да лети“. За да постигне този ефект той залага на платове в пастелна гама и фина коприна.

Just Cavalli

С линията Just Cavalli няма как младите дами да останат незабелязани. Интензивни цветове и уникален микс от най-различни щампи ще привлекат всички погледи. Кавали залага както на любимите си екзотични тропически щампи, така и на интересни карирани десени в английски стил, изграждащи визии с усещане за модерен пънк.

Prada

Мучия Прада представи колекция за сезон пролет/лято 2014 г., вдъхновена от женската способност да печели власт. Определното феминистичното настроение се усещаше силно, но то бе премесено по очарователен начин с ученически мотиви като високи чорапи до коленете. Дизайнерката представи интересни рокли и палта с графични изображения на женски лица.

„Бях обсебена от идеята за жените, които трябва да бъдат силни, да изглеждат като смели бойци„, заяви дизайнерката.

Редактор: Делица Цонева

Вижте още:

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк, пролет 2013 (част 2)

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк пролет-лято 2013