Как да изберем подходяща интериорна врата за нашият дом?

1
Добави коментар
vps
vps

Когато говорим за интериорни врати, не е важно само да споменем какви видове има, но и да се помисли най-вече над това какви функции притежават. Всяка интериорна врата, в зависимост от стаята, за която служи, може да бъде различна. Ако търсим водоустойчивост при една врата за баня, то при тази за кухнята и стаите водещ критерии е звукоизолацията.

Много е полезно да мислим за вратите като за продължение на тапет или стена, тоест лесно да можем да добавим лично творчество, да изискваме някакви декоративни елементи, както и да изберем от колко панела искаме да е съставена съответната интериорна врата. Ето защо, що се отнася до дизайна на интериорните врати, всичко е индивидуално.

Въпрос на личен стил и вкус

Тъй като всичко е въпрос на стил и личен вкус, първо трябва да прецените стила на дома си – дали е традиционен, или по-скоро отговаря на даден период. Това ще определи и на къде да се насочите – дали към класически интериорни врати, или френски, а може би по-съвременни стилове – модернистични ъглови или остъклени врати. Разбира се можете да си позволите известно смесване на стилове, но то трябва да е умерено.

Поради богатия избор за дизайн на интериорни врати днес човек наистина може да се чуди кое по-напред да избере. Но наистина, фокусирайки се над дизайна на дома и личния вкус, можете да сведете колебанието до минимум.

Ако обичате природата и органичничните мотиви за вашия дом, бихте могли да спрете избора си на дърво, и то на масивно дърво за вашата интериорна врата. Този тип врати обикновено могат да се изработят и с някаква дърворезба, изобразяваща различни фигури, което придава наистина много класически и органичен вид на дома.

Употребата на стъкло за интериорните врати е засилваща се тенденция сред интериорните дизайнери. Като започнем от чистото стъкло, минем през декоративното оцветено и матираното, отново разполагате с богат избор. Този тип интериорни врати, заедно с тези от дърво, са с естествена и класическа визия.

Големината на една интериорна врата също е от голяма значение. В последно време сред архитектите и дизайнерите има наложена тенденция интериорните врати да се изработват все по-големи, което определено придава голяма доза драматизъм. Заедно с това този стил врати напомнят на класическите големи врати, използвани за високи тавани, състоящи се от две части. Интериорните врати, съставени от две крила, са също много добър избор, а и са изключително стилни и красиви.

Друга много модерна тенденция е всичко да е природосъобразно, тоест дори вратите да се направени с умисъл доколко вреди изработката им на околната среда. При избора на интериорна врата някои хора ще се заинтересуват и именно от този елемент. Вече се изработват такива врати – например, като се използва дървесина от възобновяеми източници на енергия.

Още нещо, над което да помислите, е дали имате намерение да боядисвате интериорните врати – това ще определи и избора дали да се спрете на МДФ, или на масивна изработка. Освен че, ако боядисвате вратите, МДФ е по-добрият избор, е и парично по-достъпният. Масивните врати струват доста по-скъпо, но са много красиви. Въпреки това MDF са отличен вариант.

Ако искате да намерите още информация за интериорни врати или искате да откриете последните оферти за качествени врати за вашият дом посетете този уебсайт: http://arcoma-bg.com.