Медитация за най-малките

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Ако си мислите, че децата нямат нужда от медитация, лъжете се. В хиперкативното общество, в което живеем, дори малчуганите натрупват солидни дози стрес и се нуждаят от разчистване на съзнанието.  

Разбира се, тяхната релаксация на ума няма как да се извърши по друг начин, освен по детски 🙂

Предлагам ви една техника, на която попаднах съвсем случайно в любимия ми йога блог Yogadork, но мисля, че ще ви свърши работа в случай, че искате да помогнете на хлапетата си. 

И така. Сложете в буркан около една супена лъжица лепило с брокат (продават го в някои книжарници) и напълнете контейнерчето с чаша топла вода. Накарaйте малчуганите да си представят, че брокатът са мислите им. Нека разтърсят буркана (предварително затворен с яка капачка) и видят как тези мисли се щурат вътре. После да оставят буркана на масата. Постепенно брокатените разсъждения ще се „успокоят“ и ще паднат на дъното.

Така, както изпълняват въпросната процедура, мъниците постепенно ще свикнат да правят същото и в главата си – да подреждат чувствата си и те да им носят по-малко напрежение.

Аз все още си нямам детенце, за да опитаме заедно терапията, но ако вие имате – пробвайте я и споделете дали е проработила (тук или във фейсбук).