Няколко неща, които всеки трябва да знае за дърводобива.

2
Добави коментар
firmen-katalog
firmen-katalog

Наличието на дървета и залесени площи е изключително важно, за да бъде животът възможен или поне такъв, какъвто го познаваме. Дърветата са ни необходими, за да живеем. Те ни осигуряват кислорода, който дишаме. Но не само това. Те са и важна и ценна суровина, благодарение на която осъществяваме редица дейности, били те битови или промишлени.

За какво използваме дървения материал

Дърводобивът, макар и не особено желан, е необходимо зло. Дървеният материал, който се произвежда, е необходим за направата на много от нещата, които ни заобикалят. Къщите, в които живеем са направени с помощта на дървени материали, мебелите, с които сме обзавели домовете си също са направени от дърво – вратите, прозорците, масите, столовете. Без дърветата, дърводобива, материалите, които се произвеждат от дървесината ние просто сме загубени.  Да не говорим за необходимостта от дърва за битовите ни нужди. Именно благодарение на тях успяваме да запалим огъня в камините си, които ни топли и който използваме за всякакви цели и нужди. Несъмнено и Вие сте изпадали в ситуации, когато се нуждаете от дървен материал. За целта полезни ще са Ви хората от фирма ДС ЛЕС ЕООД, които ще се отзоват при нужда от дървен материал в Кюстендил.

Задължителното залесяване след дърводобив

За съжаление освен всички благини, които носи със себе си, дърводобивът има и своята естествена негативна черта, а именно – обезлесяването. То е изключително сложен глобален проблем. За да се възползваме от дървесния ресурс трябва все пак и да се грижим за него. За да е коректна и в тази насока, политиката на фирма ДС ЛЕС ЕООД, Кюстендил включва и дървопроизводство освен дърводобив. За да се запази екологичното равновесие, истински отговорните професионалисти са се ангажирали със залесяването на големи площи, в отговор на своя дърводобив. За да се отнася ДС ЛЕС ЕООД, Кюстендил отговорно към околната среда, освен че ще Ви предложи качествен дървен материал и дърва за битови нужди, фирмата е поела ангажимента да подготвя почви за залесяване, да засажда култури от различен тип и да ги отглежда.

Ако искате и Вие да бъдете отговорни спрямо околната среда и искате  да сте в полза на обществото, а не в негов ущърб, когато се доверявате на дадена фирма да Ви достави определен дървен материал, заинтересувайте се дали въпросната компания се е погрижила за екологичното равновесие, както би трябвало. А ако искате да сте в мир със себе си, най-добре вземете лопатата и посадете сами поне едно дръвче – няма да Ви навреди.