Шофьор с „Порше“ стреля по друг водач

1
Добави коментар
bez.cenzura.5
bez.cenzura.5

Шофьор с „Порше“ стреля по друг водач

Пострадалият не му давал да изпреварва

Шофьор на лек автомобил в Смолянско е прострелял друг водач, отказал многократно да даде път за изпреварване, съобщиха от полицията в Смолян. Сигналът за инцидента е подаден в 14.12 ч. вчера чрез тел. 112 в РУП–Девин.

45-годишният В.Ш. от Пловдив, водач на товарен автомобил „Волво”, сигнализирал, че на пътя с. Михалково-Девин след възникнал скандал е прострелян веднъж от водача на лек автомобил „Порше Кайен” със старозагорска регистрация.

Незабавно са предприети заградителни мероприятия и на КПП „Забрал” до Девин – лекият автомобил е спрян и е задържан водачът – Б. Б., 39-годишен, от Стара Загора.

При извършения обиск у него е намерен законно притежаван пистолет „Глок” 9х19 с антишокови патрони в пълнителя. При оказана на място медицинска помощ на простреляния мъж по тялото му са установени наранявания от сачми.

Пострадалият е отказал настаняване в местно лечебно заведение, освободен е без опасност за живота, а по-късно същия ден е настанен в болница в Пловдив.

Старозагорецът Б.Б. е задържан за 24 часа в РУП-Девин.

В хода на разследването се изяснило, че Б.Б. многократно се е опитвал да изпревари товарния автомобил, управляван от пловдивчанина, но той не му давал път в продължение на няколко километра. В крайна сметка Б.Б. успял да изпревари товарния автомобил и при изпреварването двамата водачи си разменили остри реплики.

След няколко километра Б.Б. спрял край пътя до чешма и след като приближил, товарният автомобил също спрял, водачът В.Ш. слязъл и тръгнал към старозагореца с нож в ръка и заплашителни реплики. Тогава Б.Б. произвел един изстрел с пистолета си в посока на пловдивчанина.

Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство в РУП – Девин.

БезЦензура.bg – Всички новини БЕЗ ЦЕНЗУРА !

Последвайте ни и във Facebook