Какви са ползите от секса..?

1
Добави коментар
bez.cenzura.5
bez.cenzura.5

Какви са ползите от секса..?

Всички знаем какво удоволствие носи сексът, но освен приятен той е и полезен за здравето ти. Ето няколко факта, които доказват това:

Изобщо не спорим, че сексът е едно от най-приятните неща, които можеш да правиш с гаджето си, а защо не и соло. Оказва се обаче, че креватните упражнения носят и много ползи за здравето ти – например могат да те отърват от досадното главоболие. Така че следващия път, като те стегне главата, не бъркай в аптечката, а в панталоните на твоя човек!

Укрепва имунната система
Доказано е, че страстните сесии веднъж или два пъти седмично стимулират производството на антитела и засилват защитните сили на организма цели три пъти. Това е особено полезно в сезона на настинките, когато вирусите ни дебнат буквално отвсякъде. Разбира се, и ябълките вършат същата работа, но се съмняваме от яденето им да изпиташ такова удоволствие, каквото може да ти достави сексът.

Лекува мигрената
Забрави оправданието „Не сега, скъпи, боли ме главата” – точно когато те боли е най-подходящият момент да се отдадете на ласки. Според учените повишаването на нивото на ендорфини (хормони на щастието) и кортикостероиди в кръвта по време на оргазма е изключително добър аналгетик. Доказано е, че точно преди да свършиш нивото на окситоцин в организма се увеличава пет пъти, което пък води до производство на ендорфини, които облекчават болката – както леката, така и по-силната.

Помага за стреса
Има много други начини за справяне с ежедневното напрежение, но никой не носи такова удоволствие и удовлетворение както секса. Основният ти съюзник в борбата със стреса отново са хормоните на щастието, които се отделят по време на креватната гимнастика. А и надали ще се сетиш за проблемите в офиса или пък за поредната кавга с вашите, докато си в леглото с половинката си.

Полезен е за сърцето
Напук на многото филми, в които хората умират по време на необуздан секс маратон, в действителност сексът намалява риска от сърдечен удар най-вече при мъжете. Нещо повече, според 10-годишно проучване на университета Куинс в Белфаст, сексът и по-точно редовните оргазми дори увеличават продължителността на живота.

Подобрява съня
След оргазъм тялото ти е отпуснато, уморено и спокойно, затова и сънят е по-дълбок и спокоен. Иначе казано, едно добро изпълнение преди сън ти гарантира, че през нощта ще спиш като бебе. Така че следващия път, когато знаеш, че ти предстои тежък и напрегнат ден, най-доброто средство да си спокойна и да си се наспала е една вълнуваща вечер с твоя човек.

Подмладява и повдига самочувствието
Учени от Единбургската кралска болница са установили, че хората, които правят секс 4 пъти в седмицата, изглеждат със 7до12 години по-млади в сравнение със своите връстници. Сексът доказано повишава нивото на естроген в кръвта на жените, което подобрява добрия вид на косата и кожата. Освен това не е тайна, че всяка от нас измерва собствената си привлекателност по това доколко я желае половинката й. Затова когато със секса и съпътстващите го ласки гаджето ти негласно ти казва: „Ти си желана“, как да не се почувстваш най-привлекателната жена в света?

Облекчава болките по време на цикъла
Въпреки че за много двойки интимните ласки по време на месечния цикъл са табу, доказано е, че сексът и по-точно оргазмът са в състояние да облекчат болките и неразположенията, които те връхлитат всеки месец. Според учените съкращаването на мускулите на диафрагмата в момент на върховно удоволствие намалява количеството отделена кръв, което е от съществено значение за дискомфорта. Единственото условие, което твоят човек трябва да спазва ако сте решили да се отдадете на страстна сесия в „онези дни”, е да бъде много нежен и внимателен, за да не ти причини допълнително болка, тъй като интимните ти части са по-чувствителни от обикновено.

БезЦензура.bg – Всички новини БЕЗ ЦЕНЗУРА !

Последвайте ни и във Facebook

2 Коментара