5 техники за моментално премахване на стреса!

19
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Предстои ви да направите важна презентация или отивате на интервю – ето няколко техники, за да се справите със стреса в такива ситуации.

Раздвижете раменете

Стресът, причинен от безпокойство, чувство на неудовлетвореност или тревога, най-често се отразява на тялото в раменете и врата. Мускулите са напрегнати и имате главоболие. Направете упражнение за подобряване на кръвообращението в областта на шията и раменете. Движете раменете си – първо бързо, след това по-бавно. Повторете упражнението няколко пъти, докато почувствате отпускане на мускулите.

Изпънете тялото си

Както при раздвижване на раменете освобождаването на напрежението в цялото тяло става със следното упражнение. Изправете се и вдигнете ръцете над главата си. Задръжте дъха си, докато изпъвате ръцете към тавана. Отпуснете ръцете и издишайте. Направете това упражнение само два пъти и ще усетите как спада напрежението.

Втълпете си положителна фраза

Затворете очи, направете няколко дълбоки вдишвания и повтаряйте избрана от вас фраза, например „Чувствам се спокоен и отпуснат” или „Аз мога да го направя”. Издишайте и кажете фразата отново. Тази техника се използва много често от спортистите преди големи състезания и е ефективно лечение против стрес.

Направете масаж на краката

Бедните крака носят тежестта ви всеки ден. Нежното им масажиране ще помогне да облекчите напрежението. Свалете си обувките и чорапите и поставете малка тенис топка под единия крак. Търкаляйте топката, като внимавате да преминете през цялото стъпало. Правете това три минути и повторете с другия крак.

Направете разходка

В разгара на хаоса да направите една пет минутна разходка е бърз и лесен начин да махнете от главата си проблемите от офиса или дома. Това ще ви отдалечи физически и психически от стресовите ситуации. След като се върнете освежени ще сте готови за действие.

 

 

Публикувано в категории: Здравословен живот » Психика и здраве

Автор Спасова

Проф. д-р Петър Манолов: БОДИЛАКС – истинско и трайно решение на запека и килограмите!

Бодилакс е оригинален натурален продукт, съставен от растителни екстракти с еднопосочно действие, предназначен да регулира моториката на стомашно-чревния тракт и по-специално на дебелото черво при нарушения във функцията му, свързани с хронична обстипация /запек/, хроничен спастичен колит, проктоколит, дивертикулоза, хемороидална болест и наднормено тегло.

B17 КОМПЛЕКС – неизвестното оръжие срещу рака

С активна съставка „Леатрил”

100 % натурален продукт, съдържащ vitamin B17 и бета-глюкани

Какво представлява хистерията?

Като начало, да уточним, че хистерия и истерия е едно и също нещо.

На въпроси за вашето здраве отговарят специалистите

Имам кожни обриви, означава ли това, че съм алергичен?

Ето с какво са полезни ябълките и зеленият чай!

Учени от Института по хранителни изследвания в САЩ разкриха с какво точно ябълките и зеленият чай са полезни за човешкото здраве.
Ябълките и зеленият чай потискат активността на молекулите VEGF, които могат да причинят атеросклероза.

БРУФЕН / BRUFEN

БРУФЕН е нестероидно противовъзпалително средство. Неутрализира инфекции, понижава температурата, действа обезболяващо. БРУФЕН под формата на суспензия е подходящ вариант за овладяване на умерени болки, болестни състояния при ревматоиден артрит, артроза, болки при месечен цикъл. При деца под 12-годишна възраст се допуска прием на суспензията при простуда с висока температура и остра болка. Продуктът започва да действа след около половин час.

Пет инструмента за натурална детоксикация

Процедурите за детоксикация са на мода и на почит; появяват се все нови и нови “инструменти” за очистване на организма – особено през пролетта. Някои от тези програми са само по джоба на богати хора или звезди с висок рейтинг. Истината е, че чудесен ефект може да се постигне и по съвсем простички и познати начини, при това в домашни условия.

На вашите въпроси отговарят специалистите

Пушенето само на няколко цигари вредно ли е?

Специалистите отговарят на ваши въпроси за здравето

Всички си задаваме въпроси за нашето здраве, независимо от възрастта ни.

Вижте защо е полезна парната баня!

Банята е много добра за нервната система, защото кръвта приижда към кожата, което много ни помага да се отпуснем.

Пет ползи за здравето от „креватната гимнастика”

Със сигурност знаете, че „креватна гимнастика” означава секс.

Ето защо трябва да включите тези 5 подправки в менюто си!

В медицината дафиновият лист се използва за направа на лек с антитоксично и антиепилептично действие.