Рибното пристанище в Бургас вече е на Цветелина Бориславова

2
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Рибното пристанище в Бургас вече е с нов собственик официално. Това е инвестиционното дружество CSIF (СИЕСАЙЕФ) на Цветелина Бориславова. В активите на новия собственик, освен кейовете, е хладилната база, както и всички сухи складове. Сделката вече е финализирана. Инвестиционните намерения са свързани с развитие на инфрастуктурата и създаване на нови работни места в Бургас, съобщава flagman.bg.По време на преговорите за продажбата председателят на борда на директорите на „Атлантик”АД Петко Русинов обясни, че акционерите са взели решение за продажбата, за да се освободят от дейностите, различни от производството, търговията и преработка на риба и рибни продукти, какъвто е основният предмет на дейност на група „Атлантик”.

Новата насока за развитие на бизнеса на дружеството е в изграждането на първото в страната тържище за прясна и замразена риба, каза изпълнителният му директор Ивайло Русинов.

Тържището ще отговаря на всички европейски и съвременни стандарти и ще се намира на територията на Бургас. Скоро започва и изграждането на базата.